SİT alanı dışında yerleşim için 27 aileye arsa tapuları verildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. SİT alanı dışında yerleşim için 27...

SİT alanı dışında yerleşim için 27 aileye arsa tapuları verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Kasım 2018 Cuma - 17:27Güncelleme: 9 Kasım 2018 Cuma - 17:28
SİT alanı dışında yerleşim için 27 aileye arsa tapuları verildi

Denizli’nin Tavas ilçesinde SİT alanı içinde kalan yerleşim merkezinin taşınması çalışmaları kapsamında 27 aileye tapuları teslim edildi.

Tavas’ın Medet Mahallesi’nde, İskan Kanunu kapsamında gerçekleştirilen “köy gelişme alanı” uygulamasıyla, yerleşim yerinin SİT alanı dışına taşınabilmesi için hazırlanan 37 parselden 27’si hak sahiplerine teslim edildi. Tapuların dağıtımı dolayısıyla Medet’te düzenlenen törene Vali Hasan Karahan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci, AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ile vatandaşlar katıldı.

BİNALARIN İHALESİ YAPILDI

Vali Karahan, törendeki konuşmasında, “Hayırlı bir günde, hayırlı bir iş için bir aradayız. Gerçekten bu sit alanlarında inşaat izni yapacak şekilde tapu alıp, üzerlerine binayı yapabilmek çok zor. Çok şükür büyük gayretle ve ısrarla netice aldık ve bu önemli bir başlangıcı aştık. Arsaların tapusunu bugün teslim ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda hep beraber ihaleleri yapılmış olan binaları da tamamlayıp tapuları ev olarak verip, emekli kardeşlerimizi sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Bu güzellikleri hep birlikte yaşamak nasip olur inşallah. Dünyada mekânsız ahirette imansız olmaz. Allah ikisinden de bizi eksik koymasın” dedi.

MEDET’TEKİ ÇALIŞMA

Medet Mahallesi’nin tamamı, 1. Derecede Arkeolojik SİT Alanı içinde kaldığından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, yeni bir yerleşim alanı oluşturulması için çalışma başlatıldı. 2014 yılında etüt programına alınarak 5543 sayılı İskan Kanunu kapsamında “köy gelişme alanı” uygulamasına başlanan Medet’te, yer seçim çalışmalarının ardından hali hazır harita çıkarıldı, imar planı hazırlandı, parselasyon ve hak sahipliği işlemleri bitirildi. Mahalli İskân Komisyonu karaları ile yeni yerleşim alanında toplam 37 parsel üretildi. Bunlardan 27’sinin tapusu hak sahiplerine teslim edildi.