Sarayköy’de Milli Birlik Günü – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’de Milli Birlik Günü

Sarayköy’de Milli Birlik Günü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Temmuz 2017 Pazar - 13:31Güncelleme: 16 Temmuz 2017 Pazar - 13:31
Sarayköy’de Milli Birlik Günü

Sarayköy’de belediyenin 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği, kalabalık bir yurttaş topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Hain darbe girişiminin birinci yılında Sarayköy Belediyesi’nce düzenlenen15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Atatürk Parkı’nda gerçekleşti. Türk bayraklarıyla süslenen parkta, bir de 15 Temmuz’u konu alan fotoğraf sergisi açıldı. 15 Temmuz programına Sarayköy Kaymakam Vekili Murat Sarı, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçe protokolü ve binlerce Sarayköylü katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Tüm Türkiye olarak tüm dünyaya milli birlik ve demokrasi günümüzde hep birlikte olduğumuzu gösteriyoruz. Geçen yıl tam bir yıl önce Efe Meydan’ında yine burada tarihinin en hain işgalci darbe girişimine karşı topyekun birlikte olduğumuz cesaretimizi, gücümüzü, dirilişimizi ve destanımızı yazdığımız 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi sene-i devriyesinde yine buradayız, birlikteyiz. Hep birlikte geleceğe dair en yüksek ses ile Sarayköy Meydanı’ndan milli birliğimizi ve kardeşliğimizi sunuyoruz” dedi.

Sarayköy’de Milli Birlik Günü

Türk milletinin ay yıldızlı bayrak ile teröristlere karşı tek vücut olduğunu belirten Başkan Özbaş, “15 Temmuz günü şahadet mertebesine ulaşan koştura koştura, güle güle sevdiklerinden ayrılırken hakkınızı helal edin diyen şehitlerimizin anısına hep birlikte milli birlik ve beraberliğimizi vurgulamalıyız. Hep birlikte bugünleri çok daha iyi bir şekilde idrak edip dersler çıkartıp geleceğe dair birlikte olmak zorundayız” diye konuştu.

Ardından konuşma yapan Sarayköy Kaymakam Vekili Murat Sarı ise, Türk milletinin o gece silaha, topa karşı bedenini siper ettiğini söyleyerek, “Bütün dünyaya vatana bağlılıklarını ispat etmiştir. Bizlerde burada bir araya gelerek ‘Ülkemizi bölemezsiniz, bayrağımızı indiremezsiniz” mesajı veriyoruz” ifadesini kullandı.

Sarayköy’de Milli Birlik Günü

Konuşmaların ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi sunuldu. Sarayköy Belediyesi Halk Oyunları ekibi 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde mert, cesur, mazlumun dostu anlamına gelen Sarayköy zeybeğini oynadı.

Program tasavvuf müziğin sanatçısı Emre Ermiş’in konseri ile devam etti. Tasavvuf konserinin ardından tüm Türkiye’de aynı anda okunan sala dinlendi. İlerleyen saatlerde ise sahneye mehteran çıktı, vatandaşlar gece boyunca mehteranın söylediği marşlara eşlik etti.

Bu arada etkinliğe katılanlara Sarayköy Belediyesi tarafından çay, meşrubat, karlı şurup, pamuk şeker ve çorba ikram edildi. Ayrıca vatandaşlara Türk bayrağı, 15 Temmuz yazılı tişört ve şapka hediye edildi.

Sarayköy’de Milli Birlik Günü