Sarayköy’de bayram havası estiren festival – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy’de bayram havası estiren festival

Sarayköy’de bayram havası estiren festival

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 21:31Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 21:31
Sarayköy’de bayram havası estiren festival

Sarayköy Belediyesi’nce düzenlenen Tarım ve Kültür Festivali renkli görüntülerle başladı. İlçenin milli mücadeleye katılışının 98. yıldönümünün de kutlandığı bu etkinliğin başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen festival yürüyüşünde oluşan rengarenk tablo, Brezilya’nın ünlü Rio Karnavalı’ndan esintiler sundu.

Sarayköylüler, milli mücadeleye katılışının 98. yıldönümü kutluyor. Aynı zamanda 13. Tarım ve Kültür Festivali ile ilçe hareketli günler yaşıyor. Festival, her yaş grubundan Sarayköylülerin katıldığı kortej yürüyüşüyle start aldı. İlçe Stadı’ndan başlayıp Şehit Hüseyin Kuş Parkı’nda sona eren kortej yürüyüşü rengarenk bir görüntü verdi.

KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Öte yandan Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin temeli de düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri ve binlerce Sarayköylü katıldı.

Sarayköy’de bayram havası estiren festival

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, törende yaptığı konuşmada, “Bugün bizim bayramımız. Sarayköy’ümüzün milli mücadeleye katılışının 98. yıldönümü ve 13. Tarım, Kültür Festivalimizin ilk günü. Sarayköy’ümüzün Ahmet Şükrü Efendi önderliğinde Kuvayi Milliyeyi hareketlendiren İzmir Müdafai Hukuk Cemiyeti’ne katılışının 98. yıldönümündeyiz. O gün Ahmet Şükrü Efendi ‘3 taş alın düşmana atın’ dedi. O kahramanlıkların ardından bizlere emanet edilen bu topraklara en güzel hizmeti yapmak için, bir taşın üzerine bir taş koyabilmek için çalışıyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz 13. Tarım ve Kültür Festivalimizin açılışını ve Sarayköy’ümüze kazandıracağımız Kültür Merkezimizin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sarayköy’ümüzü olabildiğimizce geç kalmış hizmetlerine kavuşturmaya çalışıyoruz. Yoğun bir tempo içinde çalışmalarımız devam ediyor. Sarayköy’ümüze hizmet etmenin gururunu onurunu yaşıyorum” dedi.

Sarayköy’de bayram havası estiren festival

Kaymakam Fatih Akkaya ise, Sarayköy’ün milli mücadeleye katılışının 98. yıldönümünü gururla kutladıklarını ifade ederek, “13. Tarım, Kültür Festivali açılışı ile Kültür Merkezi temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Sarayköy, geçmişten günümüze bakıldığında epeyce yol kat etmeye başlamış. Bugün 3 gün sürecek olan festivalin açılışını yapıyoruz. Bu tür organizasyonlar yapmak zor işlerdir. Bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mükerrem Tokat Anaokulu öğrencileri modern dans, Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları topluluğu ise zeybek gösterisi sundu. Tören, ilçe protokolünün Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin temelini atmasıyla sona erdi.

Daha sonra da Belediye Başkanı Özbaş, ilçe protokolü ile çarşı içine kurulan panayırın açılışını yaptı.

Sarayköy’de bayram havası estiren festival