Sarayköy TOKİ konutlarının ihalesi yapıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy TOKİ konutlarının ihalesi yapıldı

Sarayköy TOKİ konutlarının ihalesi yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2017 Çarşamba - 11:56Güncelleme: 14 Haziran 2017 Çarşamba - 11:56
Sarayköy TOKİ konutlarının ihalesi yapıldı

Sarayköy’ün Gerali Mahallesi’nde inşa edilecek 403 TOKİ konutunun ihalesi gerçekleştirildi. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, konutların yapılmasıyla ilçenin yeni bir yerleşim bölgesine kavuşacağını belirtti.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş öncülüğünde ilçeye Sarayköy Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak sosyal donatılar ve ticari komplekslerin yer aldığı 403 konut projesi başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ihalesi gerçekleştirildi.

Gerali Mahallesi Trafo Mevkii’ne inşa edilecek olan 122 m2’lik 3+1 konutlar ile 85 m2’lik 2+1 konutların yapımı için gelecek günlerde yer teslimi yapılacağını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Başvurular başladığı günden bu yana konutlarımıza yoğun bir talep geldi. Bizde vatandaşlarımızın yoğun talebini öncelik vererek yeni bir konut projesi yapımı için TOKİ ile birlikte çalışmalar yapmaya başladığımızın müjdesini de vermek istiyorum” dedi.

Başkan Özbaş, “Bu zamana kadar süren hummalı yoğun, meşakkatli bir çalışmanın ardından geçen hafta içinde TOKİ konutlarımızın ihalesi gerçekleşti. 403 konut ve ticaret merkezimiz için ilk olarak yer teslimi yapacağız ardından temel atmalarına başlayacak ve inşaatımız yükselecek. Umut ediyorum, 2 yıl içerisinde vatandaşlarımız yeni konutlarına sahip olacaklar. Büyüyen Sarayköy de yeni bir yerleşim alanına kavuşmuş olacak. Bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz” diye konuştu.

“SARAYKÖY ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ ÖRNEK ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLACAK”

Sarayköy’ün hak ettiğini alacağını belirten Başkan Özbaş, “Sarayköy Ege’nin parlayan yıldızı olacak dedik. Olmaya başladı. İnşallah 3-5 yıl içinde bu bölgenin en önemli yerleşim alanlarından gelişim alanlarından biri olacak. Gerek ekonomisi, gerek alt yapısı ve şehirciliği ile Sarayköy ülkemizin önemli örnek şehirlerinden biri olacak. Hak ettiğini alacak” ifadelerini kullandı.