Sarayköy Arena’da deve güreşleri festivali – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Sarayköy Arena’da deve güreşleri festivali

Sarayköy Arena’da deve güreşleri festivali

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Aralık 2017 Cuma - 11:54Güncelleme: 29 Aralık 2017 Cuma - 14:24
Sarayköy Arena’da deve güreşleri festivali

Türkiye’nin en iyi develerinin katılacağı sezonun en büyük ve heyecanlı güreş organizasyonu olan 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali, 31 Aralık Pazar günü yapılacak. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, deve güreşleri festivaline giriş ücreti alınmayacağını açıkladı.

Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde 7’den 70’e geniş kitlelerin katılımıyla düzenlenen ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı Sarayköy Deve Güreşleri Festivali, Yıldıztepe Demirci Deresi mevkiindeki doğal arenada düzenlenecek. Festivale Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en iyi develeri katılacak.

Türkiye’nin en büyük deve güreşi organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Sarayköy’ün AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, deve güreşi kültürünü daha yakından tanıması ve bu geleneğin devam etmesi için girişten ücret alınmayacağını bildirdi.

Güreş festivaline ilgi duyan herkesi davet eden Özbaş, “Deve güreşleri ilçemizin ve bölgemizin yüzyıllardır devam eden en önemli kültürel zenginliklerinden, Sarayköy’de bu kültürün en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Farklı şehirlerden insanları bir araya toplayan, dostluğu ve kardeşliği tekrar hatırlatan, yerli ve yabancı binlerce turisti ilçelerimize, şehirlerimize çeken bir geleneğimizdir. En heyecanlı ve coşkulu güreşlerin yapıldığı, doğası, havası ve doğal tribünleri ile ailelerin güzel vakit geçirebildiği güreşleri her yıl ilçemizde düzenliyoruz. İnşallah bu yılda Sarayköy olarak farkımızı ortaya koyacak, sezonun en iyi güreşlerini pazar günü ilçemizde yapacağız. Vatandaşlarımızın bu kültürü daha yakından tanıması ve bu geleneğin daha da gelişerek devam etmesi için Pazar günkü deve güreşleri festivalimizi ücretsiz olarak yapmaya karar verdik” dedi.