Özbaş: İçimiz iki kez yandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Özbaş: İçimiz iki kez yandı

Özbaş: İçimiz iki kez yandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2017 Çarşamba - 10:02Güncelleme: 5 Temmuz 2017 Çarşamba - 10:02
Özbaş: İçimiz iki kez yandı

Sarayköy’ün Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, orman yangını felaketi ile trafik kazası faciasıyla sarsıldıklarını belirterek, “Önce orman yangını, ardından da meydana gelen kaza içimizi yaktı” ifadesini kullandı.

Yangının çıktığı andan itibaren sahada olan, bir ara da alevlerin arasında mahsur kalan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, kabus gibi geçen geceyi ve yaşananları anlattı. Özbaş, “Kabaağaç’taki orman yangını rüzgarın etkisiyle Tırkaz ve Tekke mahallelerimizin etrafına sıçramasıyla tedbir amaçlı hemşerilerimizi evlerinden tahliye ettik. İlk anından itibaren olay yerinde takipte olduğumuz orman yangını ciğerlerimizi yakarken, Orman Bölge Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyesi ve Sarayköy Belediyesi ekiplerimiz canla başla yangına müdahale ederek kontrol altına aldılar. Gece saat 01.00 sıralarında Sarayköy sınırları içerisinde Denizli-İzmir karayolunda meydana gelen trafik kazası haberini duyduğumuz anda da olay yerine kısa zamanda ulaştık. Kaza yerindeki manzarayı gördüğümüzde ise içimiz bir kez daha yandı. Acı olayda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

SARAYKÖY HALKI ADINA TEŞEKKÜR

İki büyük acıyı aynı anda yaşadıklarını vurgulayan Özbaş, “Sık sık arayarak bizleri yalnız bırakmayan Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye, AK Parti Milletvekilimiz Sema Ramazanoğlu’na, yanımızdan hiç ayrılmayan AK Parti Milletvekilimiz Şahin Tin’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, İlçe Kaymakamımız Fatih Akkaya’ya, orman yangını müdahalesini titizlikle kontrol eden Orman Bölge Müdürümüz Mustafa Korucu’ya, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve DESKİ personeline, Sarayköy Belediyesi ekiplerimize, İlçe Emniyet ve Jandarma teşkilatımıza, sağlık ekiplerimize, UMKE ve AFAD ekiplerimize, muhtarlarımıza, Tırkaz ve Tekke Mahalleleri’ndeki ve yangını görüp koşarak kendi imkanları ile müdahale etmeye çalışan vatandaşlarımıza, bizleri arayarak desteklerini esirgemeyen herkese şahsım ve Sarayköy halkımız adına teşekkür ediyor, rabbimin böyle büyük acıları tekrar yaşatmamasını diliyorum” diye konuştu.

TAMEMEN KONTORL ALTINDA

Öte yandan Sarayköy’deki çıkan orman yangını tamamen kontrol altına alındı. Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, rüzgar nedeniyle yangının belli bölgelerde tekrar başlayabileceğini belirterek, "Ancak yangın şu anda tamamen kontrol altında diyebiliriz. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Yangın 500 hektarlık bölgede etkili oldu. Ancak bu 500 hektarlık alanın yandığı anlamına gelmez. Yangından zarar gören alan miktarını tamamen söndürdükten sonra tespit edeceğiz" açıklamasını yaptı.