Çamurlu parkurda yarıştılar – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. SARAYKÖY
  8. /
  9. Çamurlu parkurda yarıştılar

Çamurlu parkurda yarıştılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2017 Perşembe - 00:16Güncelleme: 25 Mayıs 2017 Perşembe - 00:16
Çamurlu parkurda yarıştılar

Sarayköy Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Tarım ve Kültür Festivali kapsamındaki etkinliklerden birisi olan off road yarışları, zorlu parkur nedeniyle izleyenlerin nefesini kesti.

Festivalin son günde Sığma Mahallesi Azmak Mevkiinde, Sarayköy Belediyesi ile Pamukkale Doğa ve Off Road Sporları Kulübü (PADOFF) işbirliği ile off road yarışları düzenlendi. İlçede ilk defa gerçekleştirilen off road yarışlarına değişik illerden 42 araç katıldı. S1, S2, S3, S4 olmak üzere 4 klasmanda parkura çıkan yarışmacılar, engellerin oluşturduğu pistte zorlu etapları tamamlamak için yoğun mücadele etti.

Üç start verilen yarışmada, her araç engellerle dolu parkurda 9 tur attı. Sergilenen kıyasıya mücadeleyi izlemek için ise çok sayıda seyirci Sığma’ya geldi. Yarışlar sonunda S1 klasmanında Fatih Kılınç birinci, Ali Kıvrak ikinci, Bilal Işık üçüncü oldu.

S2 klasmanı biriciliği Sinan Bora, ikinciliği Murat Akın, üçüncülüğü Eşref Sak elde etti. S3 klasmanında birinciliği Ömer Kondu, ikinciliği Hayati Palloş, üçüncülüğü Yusuf Çetinoğlu kazandı. S4 klasmanında birincilik kürsüsüne Hüseyin Sarıkaya çıkarken, yarışmayı Hasan Kola ikinci, Yasal Kafeş dördüncü olarak tamamladı.

Genel klasman birinciliği Ömer Kondu, ikinciliği Fatih Kılınç, üçüncülüğü Hüseyin Sarıkaya elde etti. Sporculara ödülleri törenle verildi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, milli mücadeleye katılışın98. yıldönümü ile 13. Tarım ve Kültür Festivalimiz dolu dolu geçtiğini belirterek, “Farklı etkinliklere ev sahipliği yaptığımız festivalimiz başından sonuna kadar yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Bu yıl ilk kez ilçemizde düzenlediğimiz off road oyunlarını büyük bir katılım ile gerçekleştirdik. Gelecek senelerde bu yıldan ders alarak eksik kalanlarımız varsa onları tamamlayarak tekrar yapmak istiyoruz” dedi.