Yamaçparaşütünde yeni rota Pamukkale – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Yamaçparaşütünde yeni rota Pamukkale

Yamaçparaşütünde yeni rota Pamukkale

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Haziran 2019 Perşembe - 08:52Güncelleme: 13 Haziran 2019 Perşembe - 08:54
Yamaçparaşütünde yeni rota Pamukkale

Denizli’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, doğa ile tarihin buluştuğu Pamukkale, hava sporlarının da yeni rotası oldu. Balon turlarına ilgi giderek artarken, yamaç paraşütünde de adrenalin tutkunlarının yeni rotası olarak dikkatleri çekmeye başladı

Beyaz travertenleri, şifalı suları, Roma ve Bizans dönemine ait yapıları ileyerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan, Hz İsa’nın havarilerinden Aziz Saint Philip’in mezarının bulunmasıyla inanç turizminde de öne çıkmaya başlayan Pamukkale, hava sporlarında da yeni rotalardan biri olma yolunda hızla ilerliyor. Sıcak hava balonu ve yamaç paraşütü ile gerçekleştirilen uçuşlar, Pamukkale ile Hierapolis Antik Kenti’nin görsel zenginliğini gözler önüne sermekte.

HEDEF YILLIK 40 BİN UÇUŞ

Yamaç paraşütü faaliyeti için her mevsim uygun iklime sahip olan tek bölge olan Pamukkale, bu yönüyle sporcu ve adrenalin tutkunları için çekim merkezi konumunda. 13 Haziran 2018 tarihinden itibaren 2 acenta bünyesinde 4 pilotla günlük 15-20 uçuş yapılırken, dün itibariyle 9 acenta bünyesinde 32 pilotla yapılmaya başlanan uçuşlar günlük 100’ü geçti.

Bir yıllık dönemde 17 bin 10 ticari amaçlı ve 6 bin 865 sportif amaçlı uçuşun gerçekleştiği beyaz cennet Pamukkale’de, bu yıl sonuna kadar 30 bin 2020 yılında da 40 bin uçuşun hedefelendiği belirtildi.

SPORTİF TURİZM KURULU OLUŞTURULDU

Öte yandan Vali Hasan Karahan tarafından 13 Haziran 2018’de onaylanarak yürürlüğe giren “Pamukkale Yamaç Paraşütü ve Yelkenkanat Uçuş Yönergesi” ile bölgede yürütülen yamaç paraşütü faaliyetleri için Pamukkale Kaymakamlığı görevlendiriildi. Bu yönerge doğrultusunda Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu başkanlığında, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, TÜRSAB, Hava Sporları İl Federasyonu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yamaç paraşütü pilotlarının temsilcilerinden oluşan İlçe Sportif Turizm Kurulu oluşturuldu.

Kurulun öncelikli amacının pilot ve yolcu güvenliğini sağlamak, yamaç paraşütü ile bölgenin tanıtımına ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğu, yönergenin uygulanması, hava şartlarının uçuşa elverişliliği gibi konularda denetim ve takip için ülkemizde Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından yetkili kurum olarak tanınan Türk Hava Kurumu’nun görevlendirildiği belirtildi.



KURALLARA UYMAYANLARA İDARİ YAPTIRIM

İlçe Sportif Turizm Kurulu’nca yapılan kontrol ve denetimlerde, Pamukkale Yamaç Paraşütü ve Yelkenkanat Uçuş Yönergesine aykırı hareket eden 6 yamaç paraşütü pilotuna idari para cezası, 23 pilota ise uçuş durdurma cezası verildiği bildirildi.