Pamukkaleli çocuklar, oyunlarla haklarını öğrendi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkaleli çocuklar, oyunlarla haklarını öğrendi

Pamukkaleli çocuklar, oyunlarla haklarını öğrendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Aralık 2019 Pazartesi - 16:47Güncelleme: 16 Aralık 2019 Pazartesi - 16:47
Pamukkaleli çocuklar, oyunlarla haklarını öğrendi

Pamukkale Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği iş birliğinde “Ben Çocuğum, Haklarım Var” etkinliği gerçekleştirildi.

Pamukkale Belediyesi Pamuk Kafe’de düzenlenen “Ben Çocuğum Haklarım Var” etkinliğe, Pamukkaleli çocuklar aileleriyle birlikte katıldı. Sosyal İklim Derneği Başkan Yardımcısı Gaye Tuğrulöz’ün oyunlarla haklarını öğrettiği çocuklar oldukça keyifli anlar geçirdi, merak ettikleri konularda sorular yöneltti.

TUĞRULÖZ: ÇOCUKLARIMIZA HAKLARINI ÖĞRETİYORUZ

Geçmişte çocuk senatosunda, çocuk meclislerinde karar alma mekanizmalarına dahil olduğunu, UNICEF’in çocuk hakları eğitimini tamamladığını belirten Tuğrulöz, “Bugün burada Sosyal İklim Derneğimiz adına çocuk çalışmalarını yaygınlaştırmak adına Pamukkale Belediyesi’nin desteğiyle buradayız. Burada, Pamukkale’de yaşayan çocuklara çocuk haklarını ve katılımını anlatıyor ve onlara oyunlarla oyunlaştırılmış bir şekilde hak temelli oyunlar oynatarak, haklarını öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu çalışmalarda bize destek olan Pamukkale Belediyesine çok teşekkür ederiz” dedi.

ÇOCUKLAR DA AİLELER DE ETKİNLİKTEN MEMNUN

Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe çocuklarını getiren aileler etkinlik için teşekkür etti. Etkinliğe katılan velilerden biri olan Uğur Kalender, “Çocuklarımızın belli başlı hakları var. Bunları bir şekilde çocuklarımıza göstermemiz gerekiyor. Belediye Başkanımız Avni Örki’ye böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ederiz” diye konuştu.

ÖRKİ: ÇOCUKLAR BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise, çocukların ülkenin geleceğinin emanet edileceği kişiler olduğunu söyleyerek, “Çocuk Hakları’na biz önem veriyoruz. Çocuklarımız bu ve benzeri etkinliklerle haklarını öğrenmiş oluyor. 20 Kasım Çocuk Hakları günü idi. Biz çocuklarımızın haklarına önem verdiğimiz için farkındalık çalışmalarına destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Pamukkale ilçesinde yaşayan herkes gibi çocukların da mutluluğu için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.