Pamukkale’de sinek ve haşere ile mücadele – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de sinek ve haşere ile mücadele

Pamukkale’de sinek ve haşere ile mücadele

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ağustos 2017 Çarşamba - 14:37Güncelleme: 16 Ağustos 2017 Çarşamba - 14:37
Pamukkale’de sinek ve haşere ile mücadele

Pamukkale Belediyesi nisan ayında filosuna kattığı 16 yeni araç ile ilçede sinek ve haşereyle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

Her mevsimde ayrı ayrı ilaçlama yapan Pamukkale Belediyesi’nin profesyonel ilaçlama ekibi, bahar mevsimi öncesi başladığı sivrisineklerin barındığı ahırlar, bina bodrumları, kuyular ve foseptikler, yeni inşaatlar, terk edilmiş binalar, ağaç kovukları, umumi tuvaletler, fundalıklar, kanallar, çatılar ve benzeri yerlerde ilaçlama çalışmalarına yaz aylarında da aralıksız sürdürüyor.

“AMACIMIZ, KİMSENİN MEMNUNİYETSİZ KALMAMASI”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çabalarının Pamukkale ilçe sınırları içinde yaşayan vatandaşların rahat etmesi için olduğunu, birçok alanda olduğu gibi ilaçlama konusunda da hiçbir aksaklık yapmadan ilçenin her noktasına ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

İlaçlama araçlarının sürekli sahada olduğunu belirten Gürlesin, “Belediye olarak nisan ayında hizmete sunduğumuz 16 yeni ilaçlama aracı ve 50 kişilik ekiple, yaz ayları süresince haşerelerle mücadele daha da etkin hale geldik. Gece gündüz ilaçla yapan 16 aracımızdan 10 tanesi besihaneleri, geriye kalan 6 tanesinin ise şikâyet, fare, larva, yeşil alan, çevre sağlığı ve toplum sağlığı konularında hizmet veriyor. Normal periyodik ilaçlamanın yanı sıra vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikayetler üzerine ilaçlama ekiplerimiz anında müdahale ediyor” dedi.

Pamukkale’de sinek ve haşere ile mücadele

68 MAHALLEDE İLAÇLAMA ETKİN ŞEKİLDE YÜRÜTÜLÜYOR

Öte yandan haşerelerle mücadeleyi daha da etkin hale getirmek için Ağustos Ayı’nda da 2 adet ULV, 2 adet pülverizatör ve 2 adet mistblower olmak üzere 6 araç üstü makineyi daha ilaçlama filolarına kattıklarını dile getiren Başkan Gürlesin, “68 Mahallemizde gece ekiplerimiz her 4 günde bir ULV ilaçlaması yapılıyor. Ayrıca, hayvancılık ve besicilikle uğraşılan mahallelerimizde yaklaşık 2 bin 600 besihanemiz haftada bir ilaçlanıyor. İki veteriner hekimden oluşan hayvan sağlığı ekibimizce 2017 yılında yaklaşık 1980 besihanemizi ziyaret ettik. Pamukkale Belediyesi olarak birçok alanda olduğu gibi ilaçlama konusunda da hiçbir aksaklık yapmadan vatandaşlarımızın sağlığını ve yaşam kalitelerini yüksek tutmak adına çalışmalarımızı hiç aksatmadan sürdürüyoruz” diye konuştu.