Pamukkale’de elektronik atık toplama yarışmasına ilgi yoğun – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale’de elektronik atık toplama yarışmasına ilgi...

Pamukkale’de elektronik atık toplama yarışmasına ilgi yoğun

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Aralık 2018 Çarşamba - 12:24Güncelleme: 12 Aralık 2018 Çarşamba - 12:24
Pamukkale’de elektronik atık toplama yarışmasına ilgi yoğun

Pamukkale Belediyesi’nin, doğaya zararlı elektronik atıkların toplanmasını sağlamak üzere düzenlediği “Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor” etkinliğ devam ediyor. Yarışma 28 Şubat 2019’da sona erecek.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konuyla ilgili açıklamasında, çevreye duyarlı ve doğa dostu olduklarını her projede gösterdiklerini, “Pamukkale’de Mahalleler Yarışıyor” ile de atık elektronik eşyaların çöp olmadığı bilincini yerleitirmek istediklerini belirtti.

Tüm projelerde önceliğin çevreyi korumak olduğunu vurgulayan Gürlesin, “Bizler, projelerimizde çevreye karşı duyarlı olmamızla birlikte, halkımız üzerinde de bu konuda dikkat çekmek, farkındalık oluşturmanın önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle de kurulduğumuz günden bu yana hem bitkisel atıkların toplanması hem de ambalaj atıklarının ayrıştırılması noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Çevreyi koruma, geleceğe yeşil bir Pamukkale bırakmak adına durmaksızın çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Vatandaşlara seslenen Gürlesin, evlerinde bulunan bozulmuş, atıl durumda olan, çöpe gidecek olan tüm aydınlatma ekipmanları, küçük ev aletleri, büyük ve sabit sanayi aletleri hariç olmak üzere elektrikli ve elektronik aletleri, oyuncuklar, eğlence ve spor ekipmanları, izleme ve kontrol aletlerini çevreyi korumak adına atmamalarını, en çevreci mahallenin seçileceği yarışma kapsamında mahalle muhtarlıklarına teslim etmelerini istedi. Gürlesin, “Belediyecilik hizmetlerimiz kapsamında düzenli olarak atık toplama hizmetini yürütüyoruz. Bu toplanan atıklarımızı geri dönüşüme gönderiyoruz. Çevreyi korumak adına önemli bir çalışma olduğunun bilincindeyiz. Halkımız üzerinde de bu konuda farkındalık oluşturmak adına yarışmamız da önemli. Yarışmamıza destek veren vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ELEKTRONİK ATIKLAR MUHTARLIKLARDA TOPLANIYOR

Pamukkale’de elektronik atık konusunda farkındalık oluşturmak adına Pamukkale Belediyesi tarafından 3 Eylül’de başlayan yarışma, 28 Şubat 2019’da sona erecek. Yarışma, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği’nde belirtilen 5. grup aydınlatma ekipmanları ile 6. grup küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncuklar, spor ve eğlence ekipmanları, izleme ve kontrol aletleri atıklarını kapsıyor.

Yarışma kapsamında Pamukkaleli vatandaşların evlerindeki bozuk, atıl olan ekipmanlar muhtarlıklarda toplanıyor ve muhtarlardan da Pamukkale Belediyesi’nin görevlilerince tutanakla teslim alınıyor. Atık kategorisine göre en çok atık toplayan muhtarlıklar ödüllendirilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.pamukkale.bel.tr adresinden ulaşılabilir.