Pamukkale Belediyesine 6,5 milyon lira hibe geliyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesine 6,5 milyon lira hibe...

Pamukkale Belediyesine 6,5 milyon lira hibe geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ocak 2020 Pazartesi - 18:39Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi - 18:39
Pamukkale Belediyesine 6,5 milyon lira hibe geliyor

Mali problemlerle boğuşan Pamukkale Belediyesine sevindiren haber. Başkan Avni Örki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından toplam 6,5 milyon TL’lik hibe geleceğini açıklarken, TOKİ konutları, Karahayıt’ta yapılması planlanan kentsel dönüşüm ve turizm ile ilgili gelişmelerin Pamukkale için önemli olduğunu söyledi.

Pamukkale Belediye Meclisi ocak ayı 2. oturumu yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, geçtiğimiz hafta başkente yaptığı ziyaretlerle ilgili meclis üyelerine bilgiler aktardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Denizli ziyaretlerinde önemli görüşmeler yaptıklarını anlatan Örki, “Bu görüşmelerden sonra bakanlığa giderek taleplerimizi detaylı bir şekilde ilettik. İlçemizde kullanılmak üzere 5 milyon TL’lik hibe kararı alındı. Bunun yanında 65 milyon tasarruf yaptığımız çöp kamyonlarının alımından sonra bu konuda kalan birkaç eksik aracımız vardı. Bununla ilgili olarak yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1,5 milyon TL hibe sözü aldık. İnşallah bir ay içinde gerekli olan araçları alarak hizmete sunacağız” dedi.

“TOKİ KONUTLARI 2 MAHALLEMİZDE YAPILACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 konut projesinde Denizli’de 3 bin 500 konutun yapılacağını anımsatan Örki, “Bu çerçevede Pamukkale ilçemizde de 2 bin 50 konut yapılacak. Bunların bin 50’si Kocadere Mahallemizde, bini Yeniköy Mahallemizde yapılacak. TOKİ konutları için başvurular 15 Ocak tarihine kadar devam edecek. 85, 95 ve 100 metrekare olacak konutlar 2+1 ve 3+1 olarak planlanacak. Ziraat Bankası ve TOKİ’ye yapılacak olan başvurular ile özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olması sağlanacak. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu fırsatı kaçırmamasını istiyoruz” diye konuştu.

“KARAHAYIT CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Termal sağlıkla ilgili yatırımların yapılacağı Karahayıt’ta fay hattı üzerindeki düzensiz yapılara da değinen Örki, bu bölgeyle ilgili kentsel dönüşüm planlamasının gündemde olduğunu, projenin Karahayıt’ı cazibe merkezi haline getireceğini, fay kırığının geçtiği güzergahın rekreasyon alanı olarak düşünülebileceğini söyledi.

“PAMUKKALE IŞIL IŞIL OLACAK”

Kültür ve Turizm Bakanlığında da önemli temaslarda bulunduğunu kaydeden Örki, “Turizm Bakanımıza, Pamukkale ve Karahayıt ile ilgili taleplerimizi ilettik. Pamukkale travertenlerinin aydınlatılması konusunda yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüşmeler yaptık. Milyarlarca liraya mal olacak bu projenin sezona yetiştirilmesi de gündemde. Mimari aydınlatma ile Pamukkale’nin gecesi başka gündüzü bir başka güzel olacak. Turizmi canlandırmasını ümit ettiğimiz bu çalışmanın yanında sokak sağlıklaştırmasını da önemsiyoruz. Bu konularda bakanlığımızdan destekler istedik” ifadelerini kullandı.

Örki, turizm yolunun 1,5 milyon TL’lik bütçe ile sıcak asfalta kaplanması için de görüşmeler yaptıklarını, üst yapı çalışmalarında kullanılmak üzere kaynak arayışında olduklarını, yurt dışındaki karavan turizmi çalışmalarına katılacağını sözlerine ekledi.

KOMİSYON SEÇİMİ YAPILDI

Bu arada Pamukkale Belediye Meclisinde 2020 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Komisyonda Emin Tekin, İlmi Köse, Işık Yalçın, Sevgi Çölhan ve Hüseyin Kaya görev aldı.