Pamukkale Belediyesi’nden ortopedik ve görme engellilere ilk yardım kursu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden ortopedik ve görme engellilere...

Pamukkale Belediyesi’nden ortopedik ve görme engellilere ilk yardım kursu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Temmuz 2019 Çarşamba - 15:50Güncelleme: 17 Temmuz 2019 Çarşamba - 15:50
Pamukkale Belediyesi’nden ortopedik ve görme engellilere ilk yardım kursu

Pamukkale Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik ilk yardım kursları devam ediyor. Daha önce işitme engellilere yönelik düzenlenen ilk yardım kursu, şimdi de ortopedik ve görme engellilere de verildi.

Pamukkale Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ilk yardım kursları ortopedik ve görme engelli gruplarıyla devam etti. Pamukkale Belediyesi’nde gerçekleşen eğitimlerde, temel ilk yardım teknikleri, kaza anında yapılması gereken ilk yardım yöntemleri, ev kazalarında kesik yanma, boğaza cisim kaçmasında ilk müdahale, kalp krizi anında müdahale yöntemleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Temel ilk yardım kursunda görme engelli katılımcılar, insan vücudunu tanıyarak, yaralanmalarda, solunum yolu tıkanıkları gibi konularda eğitim aldı. Gözlerinin yerine parmaklarını nasıl kullanacaklarını öğrenen kursiyerler, kurs sonunda Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür etti.

Kursa katılan görme engelli vatandaş Salih Cura, hayatları boyunca etrafından yardım almak durumunda kaldıklarını, ancak temel ilk yardım kursuyla hem kendilerine hem de yakınlarına yardımcı olabilme ihtimallerini bilmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Cura, “Zorda kaldığımızda nasıl can kurtaracağımızı öğreniyoruz. Görme engelliyim diye kimse yapamam diye çekinmesin. Bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Özel İnsanlar Derneği Kadın Kolları Başkanı Rana Külahoğlu ise, bu eğitimle engellilerin sıkıntılı anlarda nasıl müdahale edeceğini öğrendiğini söyledi.

“İLK YARDIM İÇİN GÖRMEMEK ENGEL DEĞİL”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de ilk yardımın insan hayatındaki önemine vurgu yaparak, “İlk yardım her bir vatandaşımız için önemliyken, yaralanmalara en açık olan görme ve ortopedik engelli vatandaşlarımız için ayrıca bir önem arz ediyor. Eğitim seminerlerimizde, eğitmenlerimiz görme engelli vatandaşlarımızın gözlerinin yerine parmaklarını nasıl kullanacakları öğreterek, hem kendilerine hem de yakınlarına nasıl müdahale edecekler onları gösterdiler. Çok önemli bir konuydu. Pamukkale Belediyesi olarak, bu konuda destek olabildiysek ne mutlu bizlere. Biz Pamukkale’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın mutluluğu için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.