Pamukkale Belediyesinden maske denetimi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden maske denetimi

Pamukkale Belediyesinden maske denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2020 Cuma - 13:08Güncelleme: 15 Mayıs 2020 Cuma - 13:08
Pamukkale Belediyesinden maske denetimi

Pamukkale Belediyesi, coronavirüs önlemleri kapsamında ilçedeki iş yerlerinde maske kullanımı konusunda denetimlerini sıklaştırdı.

Pamukkale Belediyesi, vatandaşlara hijyenik önlemler alınmış olarak hizmet verilmesini sağlamak için hafta başında açılan berberler, kuaför salonları ve güzellik merkezlerine maske dağıtımı yaptı. Maskeler, semt pazarlarında satış yapan esnafa da ulaştırıldı.

Bu arada, Denizli’de İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla maske kullanımının zorunlu hale gelmesinin ardından Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki berber, kuaför salonları ve güzellik merkezlerinde denetimler yaptı. Ekipler maske kullanımı ile ilgili uygulamanın yanı sıra, bu hijyen kuralları ve ruhsat belgelerini de kontrol ediyor. Yapılan denetimlerde esnafların genelde maske takma ve diğer kurallara uyduğu görüldü.

Ekipler ayrıca sabit ve sürekli pazar uygulaması ile açılan pazarlarda da denetimler gerçekleştiriyor. Pazarlarda yer alan esnafların alışverişleri maskeli ve eldivenli olarak yapıp yapmadıkları kontrol edilirken, bu konuda kurallara uymamada ısrarcı olanlara para cezası uygulanıyor. Pamukkale Belediyesi, pazarlarda maskesi olmayan vatandaşlara maske temin etmeye de devam ediyor.

“ÖNEMLİ OLAN HALKIN SAĞLIĞI”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, halkın sağlığı için gerekli olan tüm tedbirler konusunda hassas davrandıklarını belirterek, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde maske takmak evden çıkılan anda başlıyor. Bu nedenle berberler, kuaför salonları ve güzellik merkezlerine ile halkın alış veriş yaptığı pazarlarda maske kullanımı konusunda denetimler yapıyoruz. Bu denetimlerde kurallara uymayanlara ceza kesmek zorunda kalıyoruz. Hem vatandaşlarımızdan hem de halkımızdan ricamız maske kullanımı konusunda hassas davranılması. Bu ve diğer tüm tedbirleri sıkı sıkı aldığımızda eski özlediğimiz güzel günlere daha çabuk döneceğiz. O zamana kadar tedbirler konusunda hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum” dedi.