Pamukkale Belediyesi’nden kedi evleri – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden kedi evleri

Pamukkale Belediyesi’nden kedi evleri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2018 Çarşamba - 15:28Güncelleme: 20 Haziran 2018 Çarşamba - 15:28
Pamukkale Belediyesi’nden kedi evleri

Daha önce ilçe sınırları içerisinde kuş yuvaları hazırlayan Pamukkale Belediyesi, şimdi de kedi evleri oluşturmaya başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Sokakta yaşayan tüm canlılar bize emanet. Bu düşünceyle kedi evlerini parklarda oluşturmaya başladık” dedi.

Sokak hayvanlarına yönelik projeleri hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, sokak kedileri için kedi evleri oluşturmaya başladı. İlk etapta Kuşpınar, Zeytinköy, Bağbaşı, 15 Mayıs, Atalar, Mehmetçik, İstiklâl, Kınıklı, Topraklık, Kervansaray, Siteler mahallelerinde hayata geçen projeye, hayvansevelerde büyük ilgi gösteriyor. Bir çok vatandaş kedi evlerindeki kaplara su ve yem bırakıyor. Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki parklara zaman içinde kedi evlerini oluşturmaya devam edeceği bildirildi.

“EMANETLERE ÖNEM VERİYORUZ”

“Sokakta yaşayan tüm canlılar kendilerine emanet olduğunu belirten Gürlesin, “Biz de bu emanete sahip çıkmak için ilçe sınırlarımız içindeki park ve yeşil alanlarımızda uygun yerlere daha önce kuş yuvaları yapmıştık. Şimdi de yine uygun olan yerlere kedi evleri konuluyor. Yaşamın doğallığını koruyarak ilçede birçok hizmeti gerçekleştiren Pamukkale Belediyesi olarak sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi yönündeki örnek proje çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.