Pamukkale Belediyesi’nden Karahayıt’a 112 istasyonu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden Karahayıt’a 112 istasyonu

Pamukkale Belediyesi’nden Karahayıt’a 112 istasyonu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mayıs 2017 Perşembe - 00:39Güncelleme: 25 Mayıs 2017 Perşembe - 00:39
Pamukkale Belediyesi’nden Karahayıt’a 112 istasyonu

Pamukkale Belediyesi, turizm bölgesinde yer alan Karahayıt’a 112 Acil Sağlık İstasyonu yaptırıyor. İstasyonun inşaatını başlattıklarını bildiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Belediye olarak sağlık konusunda önemli projelere imza atıyoruz” dedi.

Pamukkale Belediyesi, Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi ve Cumhuriyet Mahallesi Sağlık Ocağı’nın ardından, turizm hareketliliğini yoğun olduğu Karahayıt’ta ihtiyaç duyulan bir hizmeti gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Bölgenin önemli ihtiyaçlarından biri olan 112 Acil Sağlık İstasyonu’nun inşaatı başlatıldı. Toplam 1288 metrekare alanda uygulanan proje, acil yardım istasyonu zemin ve 1 normal kattan oluşacak. İstasyonda, yarı kapalı ambulans bekleme alanı, çağrı merkezi, dinlenme odası, sağlık merkezi, arşiv, ilaç deposu, istasyon sorumlusu odası ve çatı terası yer alacak.

“BÖLGENİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

“Pamukkale Belediyesi olarak bilinir belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ilçemizde vatandaşlarımıza her anlamda hizmet verebilmek için birçok alanda yatırımlarımızı da yapıyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Modern bir Pamukkale yolunda tüm eksiklikleri gidererek, basamakları hızlıca çıkmaya çalışıyoruz. 68 mahallemizden bir tanesi olan Karahayıt’a 1288 metrekare olan hazine arazisi üzerine Pamukkale Belediyesi olarak bugün yaptığımız protokolle 112 Acil Sağlık İstasyonu binasını inşa edeceğiz. Belediye olarak Karahayıtımızda sağlık alanında bir eseri daha ortaya koymuş olacağız ve o bölgeye 112 sağlık ekibi hizmet verecek. Karahayıt ve bölgemiz termal turizm merkezi. Yerli ve yabancı birçok turistimiz şifa aramak için bu bölgeye gelerek hizmet alıyor. Bu anlamda da önemli bir nokta. Hem bölge halkımıza hem de turistlerimize sağlık alanında bu istasyon ihtiyaç olduğunda hızlıca hizmet verecek. Tüm donanımlara sahip, şık bir 112 binası inşa ediyoruz. İsmi de Pamukkale Belediyesi Karahayıt Acil Sağlık İstasyonu

. Bu projede inşaatımız devam ediyor. Projenin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Bu yatırımın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”