Pamukkale Belediyesi’nden çevre duyarlılığı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden çevre duyarlılığı

Pamukkale Belediyesi’nden çevre duyarlılığı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ocak 2018 Çarşamba - 17:09Güncelleme: 10 Ocak 2018 Çarşamba - 17:09
Pamukkale Belediyesi’nden çevre duyarlılığı

Pamukkale Belediyesi, geçen yıl 10 bin 720 litre bitkisel atık yağ ve 10 bin 356 ton ambalaj atığı toplayarak çevre kirliliğine karşı gösterdiği duyarlılığı ortaya koydu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptıkları bu çalışmayla son 1 yılda yaklaşık 11 milyar litre suyun kirlenmesini önlediklerini söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevreye karşı son derece duyarlılık gösterdiklerini, bu kapsamda bitkisel atık yağların toplanması için bir kampanya başlattıklarını, 1 litre bitkisel yağın 1 milyon litre suyu kirletmesinin dikkate alındığında son 1 yılda 10 milyar 720 milyon litre suyun kirlenmesini önlediklerini belirtti.

Tüm mahallelerde atık yağ toplaması yapıldığını, atık yağların karşılığında da deterjan hediye edildiğini, ayrıca Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde bulunan atık yağ makinesi içine dökülen her 2 litre yağ için 1 TL ödül verildiğini bildiren Gürlesin, şöyle devam etti:

“Atık yağ toplama projesi çerçevesinde lisanslı firma olan DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Kazanım Biodizel Ürt. San. Tic. A.Ş firması ve Pamukkale Belediyesi arasında ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Protokolü’ doğrultusunda atık yağlar toplanıyor. Muhtarlıklarımıza ve okullarımıza atık yağ bidonu bırakılarak vatandaşlarımızın atık yağlarını buralara bırakmalarını istiyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızın evlerinde biriktirdiği 5 litreden az olan atık yağları kendilerine en yakın atık yağ toplama bidonlarına koymaları noktasında duyurularımızı sık sık yapıyoruz. Eğer, vatandaşlarımızın evlerinde biriktirdikleri atık yağları 5 litreden fazla ise telefon ile bildirmeleri halinde de bizzat evlerden alabiliyoruz.”


2017 YILINDA, 10 BİN TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI

Ambalaj atıklarının da geri dönüşüm İÇİN çok önemli olduğunu ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2017 yılında ilçe genelinde 10 bin 356 ton ambalaj atığı toplandığını ifade etti. Gürlesin, “Pamukkale İlçesi’nde, belediye olarak temiz bir çevre noktasında her türlü çalışmayı yürütmekteyiz. Hem atıkların toplanması hem de geri dönüşümü noktasında önemli çalışmaları hayata geçirdik. Göreve geldiğimizden bu yana Pamukkale Belediyesi olarak, ‘Ambalaj Atığı Toplanması, Geri Dönüşümü ve Atık Yönetim Planı’ kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek için ilçede yer alan 68 mahalle de çevre bilinci eğitimleri yapıyoruz. ‘Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ kapsamında Pamukkale Geri Kazanım Projesi çalışmaları kapsamında konutlarda, okullarda ve kamu kurumları ile işyerlerinde (market vb.) çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak çevre bilinci için uygun görülen yerlere bırakılmak üzere 2017 yılında, 600 adet dörtlü geri dönüşüm konteynırı aldık ve dağıtımı yapıldı. Yine 2017’de 3 bine yakın iç mekân kutusu okullara, kamu kurumlarına ve işyerlerine verildi. Tüm çalışmalarımız sonucunda, 2017 yılında toplam 10 bin 356 bin ton ambalaj atığı toplandı” diye konuştu.

“ÇEVRE DOSTU BİR BELEDİYEYİZ”

Çevre dostu bir belediye olduklarını kaydeden Gürlesin, “Üzerinde yaşadığımız dünyanın bize sağlamış olduğu doğal kaynakları ve güzelliği geleceğe taşımak adına temiz bir çevre adına geri dönüşüm gerçekten çok önemli. Suyun, havanın ve toprağın kirletilmesini en aza indirmek adına, kaynakların sürdürülebilir yönetimini sağlamak amacıyla ambalaj atıklarının geri dönüşümü önemlidir. Pamukkale Belediyesi olarak, geri dönüşüm projelerimiz tüm hızıyla devam edecektir” dedi.