Pamukkale Belediyesi’nden bir spor kompleksi daha – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden bir spor kompleksi daha

Pamukkale Belediyesi’nden bir spor kompleksi daha

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Nisan 2018 Çarşamba - 16:15Güncelleme: 18 Nisan 2018 Çarşamba - 16:15
Pamukkale Belediyesi’nden bir spor kompleksi daha

Pamukkale Belediyesi, “spor ve sporcunun yanındayız” sloganıyla gençlerin spor yapmasına olanak tesisleri hizmete sunmaya devam ediyor. Bugüne kadar 19 halı saha ve 5 spor kompleksini hizmete sunan Pamukkale Belediyesi, yeni bir halkayı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ekledi. Okul bahçesinde ayrılan bin 600 metrekare alanda halı saha, basketbol, voleybol sahası ve tenis kortundan oluşan kompleksin açılışı gerçekleştirildi.

Pamukkale Belediyesi, ilçedeki eğitim kurumlarını spor tesislerine kavuşturma çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Kınıklı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne halı saha, voleybol, basketbol sahası ve tenis kortunun yer aldığı spor kompleksi kazandırıldı. İki aydı tamamlanan ve 300 bin liraya mal olan kompleks, düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Törene Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir ve Türkay Gözlükaya, Pamukkale Belediye Meclisi üyeleri, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Akkaya, Denizlisporlu futbolcular, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AKKAYA: SÖZDE DEĞİL ÖZDE DESTEK SAĞLANIYOR

Okullarıyla ilgili hiçbir konuda kendilerini geri çevirmeyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür eden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Akkaya, “Bu tesislerin kazandırılmasında hiçbir talebimizi geri çevirmeyen, başkanımız Hüseyin Gürlesin’e kendim, öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına sunarım. Sayın Başkanımın mesleki eğitime verdiği değer ve önem bir kez daha bizi gururlandırdı, onurlandı. Meslek liseleri memleket meselesi sloganıyla yolan çıkan Türkiye’de bu davaya gönülden bağlı olmak sözde değil özde görüntü sergilemeyi gerektiriyor. Bunu en özde gösteren isim söylememizi isterseniz biz şüphesiz Hüseyin Gürlesin ismini veririz” ifadelerini kullandı.

GÜRLESİN: MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİDİR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da gerçekleştirildiği spor kompleksinin, sadece Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine değil, çevrede bulunan diğer okulların ve vatandaşlarında yararlanabilecek olması açısından önem taşıdığını ifade etti.

Meslek liselerine de ayrı bir önemde verdiklerini, ara eleman sıkıntısı sorununu çözmek amacıyla meslek okulların önemli işlevi bulunduğunu, meslek okullarına cazibenin artırılması için bu tür tesislerin yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Gürlesin, şunları kaydetti:

“Yeni kurulan bir belediyeyiz ama toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da sporu önemsiyoruz. Bunun karşılığında da sporun ve sporcunun yanındayız diyoruz. Bunun içinde ilçe sınırları içerisinde göreve geldikten bugüne kadar 24 spor tesisi yaptık. Belediye olarak mümkünse tüm mahallelerimize halı sahalar, spor kompleksi yapalım istiyoruz. Bu alana da bizzat kendim gelmiş ve incelemiştim. Okulumuza ve bölgeye yakışmayan durumdaydı. Kınıklı Mahallemizin de ihtiyacı olan bu spor kompleksimizi, hem çevre okullardaki öğrencilerimizin hem de vatandaşlarımızın ortak kullanabilmesi için yapımını gerçekleştirdik. Biz yaptığımız işlerde yaptı desinler diye yapmıyoruz. Mümkün olan şartlarda en iyisini, en güzelini yapma gayretindeyiz. Gençliğimiz bizim geleceğimiz onlara en iyi imkânları sunmaya çalışıyoruz. Eğitim saatleri arasında öğrencilerin, eğitim saatleri dışında vatandaşların spor faaliyetlerini gerçekleştirebileceği spor kompleksimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

BALCIOĞLU: ATIL VAZİYETTEKİ ALANLAR YENİDEN DÜZENLENMİŞ

İlçede eğitim, spor ve birçok alanda örnek olacak faaliyetler yapıldığını kaydeden Pamukkale İlçe Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, da “Nüfusu 17 bini aşan Kınıklı Mahallemizde hem öğrencilerimize hem de mahalledeki vatandaşlarımıza spor anlamında çok imkânlar tanıyan böyle bir kompleksinin yapılmasında gerçekten başta belediye başkanımız olmak üzere belediye başkan yardımcılarımızın, meclis üyelerimizin çok gayreti olduğunu gördüm. İlçemizdeki okullarımızı ziyaretimde görüyorum ki, kalorifer odalarından tutunda, bahçelerine kadar, atıl vaziyette bulunan ne kadar boş yer varsa, okul müdürlerimizle koordineli bir şekilde, Pamukkale Belediyemizin ince ve detaylı çalışmaları ile eğitim ve öğretimde olumlu hizmetlerin sunulması için yeniden düzenlenmiş durumda” dedi.

Konuşmaların ardından Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Akkaya, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra tesisin açılış kurdelesi kesildi. Tören sonunda, Denizlispor futbolcuları halı saha da gösteri maçı yaptı. Başkan Gürlesin ile protokol üyeleri, Denizlispor’un genç takımının kalecisinin koruduğu kaleye penaltı atarak futboldaki yeteneklerini de gözler önüne serdi.