Pamukkale Belediyesi’nden 1,5 milyon TL’lik sağlık yatırımı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden 1,5 milyon TL’lik sağlık...

Pamukkale Belediyesi’nden 1,5 milyon TL’lik sağlık yatırımı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Temmuz 2017 Cuma - 18:03Güncelleme: 21 Temmuz 2017 Cuma - 18:03
Pamukkale Belediyesi’nden 1,5 milyon TL’lik sağlık yatırımı

Pamukkale Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptırdığı aile sağlığı merkezi ve 112 acil yardım istasyonu inşaatında sona yaklaşılıyor. 100 bin kişiye hizmet vermesi planlanan bu yatırım yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak.

Pamukkale Belediyesi’nin Türkiye’de ilk olan Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nde çalışmalar hızla devam ederken, bir başka sağlık yatırımı da Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştiriliyor. Kaba inşaatı tamamlanan aile sağlık merkezi ve 112 acil yardım istasyonunda sona yaklaşıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki projenin önemli sağlık hizmetlerinden birisi olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın öncelikli taleplerini dikkate alarak başladığımız Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil Yardım İstasyonu’nda sona yaklaştık. Kaba inşaatı tamamladık, şu anda tesisatı, iç döşemesi gibi işleri devam ediyor” dedi.

Hayırsever vatandaşların bağışları ve yer tahsisi yaparak başlayan aile sağlığı merkezi ve 112 acil yardım istasyonundan 100 bin kişiye sağlık hizmet götürüleceğini vurgulayan Gürlesin, “800 metrekare alana sahip Cumhuriyet Mahallesi Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil Yardım İstasyonumuzda acil müdahale odası, bebek izleme odası, bebek emzirme odası, laboratuvar, 4 poliklinik, gebe izleme odası bulunacak. Binada, mahalle halkımıza daha kısa sürede hizmet verebilmek adına belediyemizin bazı birimleri hizmet verecek. İstasyonumuzu yaz ayları bitmeden Sağlık Bakanlığı’na teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Pamukkale Belediyesi’nden 1,5 milyon TL’lik sağlık yatırımı