Pamukkale Belediyesi kursiyerlerinden 8 Mart Sergisi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi kursiyerlerinden 8 Mart Sergisi

Pamukkale Belediyesi kursiyerlerinden 8 Mart Sergisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2020 Pazar - 18:40Güncelleme: 8 Mart 2020 Pazar - 18:40
Pamukkale Belediyesi kursiyerlerinden 8 Mart Sergisi

Pamukkale Belediyesinin kadınlara yönelik açtığı el sanatları kurslarında ortaya çıkan el emeği göz nuru eserler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açılan sergide beğeniye sunuldu.

Pamukkale Belediyesinin kadınlara yönelik açtığı 10 farklı el sanatları kursunda ortaya çıkan eserler “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Sergisi”nde beğeniye sunuldu. Forum Çamlık AVM’de dün açılan sergi, bugün de gezilebildi. Sergide, Pamukkaleli kadınların katıldığı ahşap boyama, biçki-dikiş, ipek böceği kozasından çiçek yapımı, iğne oyası, giyim teknolojileri, ebru boyama, el işi kapı süsü ve benzeri kurslarda ortaya çıkan ürünler görücüye çıktı.

RAMAZANOĞLU’NDAN DESTEK

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikalar Kurulu Üyesi Sema Ramazanoğlu da sergiyi ziyaret etti. Pamukkale Belediyesinin kadınlara hem üretme hem de meslek edinme konusunda büyük destek verdiğini ifade eden Ramazanoğlu, “Dünyayı kadınlar kurdu. Onlar organize ediyor. Kadınların üretmesine büyük önem veriyorum. Buradaki muhteşem eserler için hanım kardeşlerimi kutluyorum. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye de bayanlara verdiği bu destek için teşekkür ediyorum. Sosyal belediyeciliğin görünen yüzü bu tür imkanlarlaoluyor. Bir kez daha tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

KADINLAR İLGİDEN MEMNUN

Pamukkale Belediyesi Biçki Dikiş Kursu Eğitmeni Feyza Değirmenci, kursta ortaya çıkan ürünleri sergileme fırsatı bulduklarını, serginin büyük ilgi gördüğünün söyleyerek, desteklerinden dolayı Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür etti.

Eğitmenlerden Nuray Kabak da “Hafta sonunda 2 gün sergi açmak bizim için önemliydi. Bize bu imkan büyük güç veriyor. Denizlililer el emeklerimizi görüp beğenmeleri bize moral verdi. Başkanımız Avni Örki’ninverdiği bu destek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bize büyük güç kattı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sergiyi ziyaret eden Tülay Günboğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde böyle güzel bir serginin açılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

Özlem Okumuş ise ,“Pamukkale Belediyesi’nin açtığı bu kursta kadınlar çok güzel eserleri ortaya çıkarmış. Kadınlar fırsat verildiğinde neleri yapabileceklerini gösteriyor. Kadınlara bu desteği veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Kadınlarımız doğumdan ölüme kadar hep yanımızda. Karşılıksız sevgi sunan ve dünyamızın daha güzel olmasını sağlamak için büyük fedakarlıklarda bulunuyorlar. Biz de belediye olarak kadınlarımıza özel kurslar hazırlıyoruz. Bayanların el emeği göz nuru eserleri bu sergide beğeniye sunuldu. Bu vesile ile başta şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.