Pamukkale Belediyesi Engelliler Üretiyor projesiyle kazandıracak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi Engelliler Üretiyor projesiyle kazandıracak

Pamukkale Belediyesi Engelliler Üretiyor projesiyle kazandıracak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mayıs 2018 Çarşamba - 17:05Güncelleme: 9 Mayıs 2018 Çarşamba - 17:05
Pamukkale Belediyesi Engelliler Üretiyor projesiyle kazandıracak

Pamukkale Belediyesi ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilecek “Engelliler Üretiyor, Turizme Katkı Sağlıyor” projesiyle engelli vatandaşların istihdamı sağlanacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İŞKUR’la yeni bir projeye daha imza atarak yine bir ilki başaracaklarını, bu projeyle hem engellilerin topluma kazandırılmalarını hem üretken olmalarına katkıda bulunacaklarını belirtti.

Sağlıktan eğitime, spordan güvenliğe, turizmden sosyal belediyeciliğe çeşitli projeleri gerçekleştiren Pamukkale Belediyesi, şimdi de İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü işbirliği ile “Engelliler Üretiyor, Turizme Katkı Sağlıyor” projesini başlatıyor. Pamukkale Belediyesi tarafından 2018 yılı 1. Dönem Engelli ve Eski hükümlülere Yönelik Proje Hibe Desteği ile Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon projelerinin protokolü Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık tarafından imzalandı. Bu protokolle Pamukkale Belediyesi, Denizli’de İŞKUR ile proje çalışması yapan ilk belediye oldu.

IŞIK: DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ

Pamukkale Belediyesi tarafından 2018 yılı 1. Dönem Engelli ve Eski hükümlülere Yönelik Proje Hibe Desteği ile Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon projeleri kapsamında hazırlanan ve sunulan 2 projenin İl İstihdam Kurulu kararı ile uygun görüldüğünü, İŞKUR engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan firmalara yönelik kesilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyon kararı ile onaylanarak hibe almaya hak kazandığını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, yapılan bu proje ile Denizli’de ilk defa İŞKUR ile bir belediyenin bu alanda bir projeye imza attıklarını söyledi.

Projenin gelişerek devamını dileyen Işık, “Bugün burada çok güzel bir proje için bir araya geldik. Ben öncelikle bu projenin hazırlanmasında, Denizli’de ilk defa, belediyeler açısından örnek olmasından Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ediyorum. Güzel ve heyecanlı bir proje. Yapmış olduğumuz bu proje, engellilerin istihdamının artırılmasına yönelik bir proje. Bu proje kapsamında engellilerimiz, hem mesleki eğitim hem de rehabilitasyon alarak istihdama katkı sağlayacak. Pamukkale Belediyemizde bu proje tamamlandıktan sonra bu proje kapsamında eğitim gören hem ortopedik hem de işitme engellilerimizi ayrı ayrı olmak üzere istihdam edecekler” dedi.

GÜRLESİN: YİNE BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ

Pamukkale Belediyesi olara ilklere imza atmayı sürdürdüklerini söyleyen Başkan Hüseyin Gürlesin ise “Pamukkale Belediyemizin halka dokunması anlamında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. ‘Engelliler Üretiyor, Turizme Katkı Sağlıyor’ projesinin anlamı büyük. Engellilerin üretime katkı vermeleri, bir de rehabilite edilmelerinin önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu konuyla ilgili 2 tane ayrı proje hazırlığı yapıldı. Bunlarda onaylandı. Belediyeler içinde İŞKUR’la yepyeni bir projeye imza atarak yine bir ilki başaracağız. Bu projeyle hedeflediğimiz hem engellilerin topluma kazandırılmaları, hem de üretken olmaları” dedi.
Pamukkale Belediyesi olarak farklı çalışmalarla halkın gönlüne dokunan, geleceğe yatırım olan projelere imza attıklarını belirten Gürlesin, proje kapsamında “Engelsiz Hediyelik Eşya Üretim Atölyesinde” bedensel engelli vatandaşlara 3 ay, işitme engelli vatandaşlara da 4 ay eğitim vereceklerini bildirdi. Gürlesin, sözlerine şunları ilave etti:

“Alacakları kurslar esnasında ve sonrasında üretecekleri turistik ve hediyelik eşyalar belediyemize ait Pamukkale Natural Park’ta satılacak ve geliri her bir ürünü üreten engelliye kalacaktır. Bu bağlamda ortopedik engelli bireylerin meslek sahibi olmaları amaçlanırken bir yandan da turizme katkı sağlamaları, yeni ürünler ortaya koyarak şehrimizi tanıtıcı materyalleri geliştirmeleri düşünülmektedir. Diğer yandan kurs süresince eğitim alan Ortopedik ve İşitme engelli vatandaşlarımız İŞKUR’dan günlük eğitim desteği verilecek olup kursiyerlerin Genel Sağlık sigortaları da yapılacaktır. İnşallah bu projemizde başarıyla neticelendirerek bundan sonraki süreçlerde de yine böyle engelli olan vatandaşlarımıza da üretken olması noktasında aracı olmak vesile olmak istiyoruz. Ben yine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Pamukkale Belediyemizin yapmış olduğu işlerle bu şekliyle de farklılığını bir kez daha ortaya koyduğunu düşünüyorum.”

BAŞVURULAR 16-23 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA

Kursa katılacak engelli bireylerin başvuruları 16-23 Mayıs tarihleri arasında Pamukkale Belediyesi’nin Çınar ek hizmet binasındaki Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından alınacak olup, kursların 30 gün içerisinde başlatılması planlandı. Başvuru sahiplerinin en az yüzde 40 engele sahip olduğuna dair resmi engelli raporu ve 15 yaşını tamamlamış olması, emekli ve örgün eğitim kurumunda halen öğrenci olmaması şartları aranıyor.