Pamukkale Belediyesi EBYS uygulamasına geçti – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi EBYS uygulamasına geçti

Pamukkale Belediyesi EBYS uygulamasına geçti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ocak 2020 Perşembe - 15:29Güncelleme: 2 Ocak 2020 Perşembe - 15:30
Pamukkale Belediyesi EBYS uygulamasına geçti

Pamukkale Belediyesi, “Elektronik Belge Yönetim Sistemi”ne geçiş yaptı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yeni uygulamanın hem zamandan hem de kağıttan tasarruf sağlayacağını bildirdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, vatandaşlara daha hizmet vermek, hem kurum içi hem de kurumlar arası evrak dolaşımını daha etkin, daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek adına Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) geçiş yaptıklarını belirtti. Aylar öncesinden belediye personeline EBYS eğitimi vererek, yeni sisteme geçişte yaşanabilecek her türlü sıkıntıyı önlediklerini ifade eden Örki, şunları kaydetti:

 

“EBYS sistemi, tüm belediyelerin tek bir veri tabanında, ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerine imkan sağlayan bir sistem. EBYS’ye geçişimiz ile birlikte en önemli tasarrufu kağıttan sağlamış olacağız. Doğa dostu bir belediye olarak, hem kurum içi hem de kurumlar arası evrakların oluşturulmasında kullanılan kağıt miktarını, kırtasiye malzemesi kullanımını, EBYS modülü ile en aza indirmiş oluyoruz. Ayrıca, en önemli tasarrufta evrakların kurum için ve kurum dışı ulaştırılmasında harcanan araç yakıt harcamasını azaltmış oluyoruz.  Zamandan önemli bir tasarruf sağlamış olacak. Vatandaş odaklı EBYS modülü ile, vatandaşlarımız belediyemize verdiği dilekçelerin akıbetini telefonlarından takip edebilecek. Yeni sistemle yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi sağlanacak. Bu sistemle hem tasarruf hem de kolaylık sağlıyoruz.”