Pamukkale Belediyesi Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’ni 16 ayda bitirdi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’ni 16...

Pamukkale Belediyesi Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’ni 16 ayda bitirdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2018 Perşembe - 13:44Güncelleme: 17 Mayıs 2018 Perşembe - 13:44
Pamukkale Belediyesi Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’ni 16 ayda bitirdi

Pamukkale Belediyesi’nin Dokuzkavaklar Mahallesi’nde 21 milyon liralık yatırımla gerçekleştirdiği sağlık merkezi 16 ayda tamamlandı. Sağlık merkezinin devir teslimi de valilikte düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, verdikleri sözü zamanında yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Pamukkale Belediyesi’nin dev projelerinden birisi olarak kamuoyuna sunulan ve sağlık alanında Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi tarafından yaptırıldığı belirtilen Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin Sağlık Bakanlığına devri gerçekleşti. Devir protokolü, Vali Hasan Karahan’ın da katıldığı törenle Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk tarafından imzalandı.

KARAHAN: HASTANE ŞARTLARINDA BİR HİZMET MEKANI

Denizli’de sağlık konusundaki yatırımların devam ettiğini belirten Vali Hasan Karahan, “Bu konuda Sağlık Bakanlığımızın yatırımları hem belediyelerimizin bu konuda ciddi yatırımları ve destekleri var. Bu bağlamda Dokuzkavaklar Semt Polikliniği ama aslında hastane şartlarında hizmet mekanı. İnşaatını Pamukkale Belediyemiz üstlendi. 21 milyonu aşkın bir maliyeti oldu. Sağlık Bakanlığımızın da yaklaşık 10 milyonluk harcaması ile o bölgemiz için, o mahallelerimiz için ve ilimiz içinde büyük bir yatırım olacak. İnşallah 10 Haziran’da bir değişiklik olmazsa resmi açılışını da sayın bakanlarımızın katılımı ile hep birlikte yapacağız. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

GÜRLESİN: PAMUKKALE BELEDİYESİ, İLKLERİN BELEDİYESİ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, 2016 yılının ekim ayı başında temeli atılan Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nde her şeyin bittiğini söyledi. Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi, ilklerin belediyesidir. Birçok alanda ilkler vardır ama bu konuda da Türkiye’de geniş kapsamlı olarak bir sağlık tesisinin yapılması ilk defa bir ilçe belediyesi olarak yaptık ve bunu da sağlık bakanlığına devrettik. Bu projemiz, Pamukkale Belediyesi’nin yapmış olduğu işlerin hepsinin disiplinli, planlı programlı yapıldığının bir ispatıdır. Şöyle ki biz göreve geldiğimizin 30. ayında kazması vuruldu. Temel atma töreninde 2018’in ilk 3 ayında bitirerek halkımızın hizmetine sunmayı hedef koymuştuk. Normalinde müteahhitte tanınan süre 2018’in mayıs ayıydı. Ama bizim için burada bir gün bile çok değerliydi. Çünkü aynı anda 20 poliklinikte bir günde 2 bin kişi hizmet alacaktı. 10 gün önce açabilirsek, 20 bin insanın hayır duasını alacaktık. Bu anlamda biz temel atma töreninde verdiğimiz sözü yerine getirdik. 16 ayda tamamlanan büyük bir yatırım. Hamdolsun çok gururluyuz” diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AK Parti İl Başkanı, Sağlık Bakanı ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Gürlesin, “Burası birlikte başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığının bir işaretidir. Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen, Pamukkale Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilki başarmasının yadsınamayacak bir konu olduğunu düşünüyorum. Yatırımımızın öncelikle Pamukkale ilçemize daha sonrada Denizli ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: DENİZLİ DEVLET HASTANESİ’NİN KÜÇÜK BİR KOPYASI

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise 2015 yılından bu yana dahil olduğum bu projenin içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Buradaki yapı yapılırken projesini çizdirme görevi bize verilmişti. İhtiyacımız neyse onu çizdirelim derken projeyi biraz büyüttük. Bu anlamda bize destek olan hiçbir isteğimizi kırmayan Belediye Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Sayelerinde bu bina gerçekten de Denizli Devlet Hastanesi’nin küçük bir kopyası oldu” dedi.

MİNİ BİR DEVLET HASTANESİ GİBİ

Denizli’nin il geneline hizmet verecek olan Dokuzkavaklar Sağlık Merkezi’nde dahiliye, genel cerrahi, çocuk, kadın doğum, KBB, gastroenteroloji, göğüs hastalıkları, nöroloji, beyin cerrahisi, üroloji, ortopedi, enfeksiyon hastalıkları, kalp damar cerrahisi, kardiyoloji, psikiyatri, cildiye, fizik tedavi, nefroloji poliklinikleri bulunacak. Günde 2 bin poliklinik yapılması öngörülen kompleksin bölgedeki 350 bin vatandaşa hizmet vermesi planlanıyor.

Binada sedye asansörleri ve yürüyen merdivenler de yer alıyor. 20 farklı poliklinik hizmetinin yanı sıra tam donanımlı patoloji laboratuvarı, 400 metrekarelik fizik tedavi ünitesi ve fizik tedavi havuzu, 650 metrekarelik 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR bulunan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, sterilizasyon ünitesi ve laboratuvarları bulunuyor.

Bina içinde ise, 112 Acil Müdahale Birimi yer alacak. Burada acil olarak ilk müdahaleler yapılabilecek.