Pamukkale Belediyesi 11 milyona 25 kamyon alıp kendi çöpünü toplayacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi 11 milyona 25 kamyon...

Pamukkale Belediyesi 11 milyona 25 kamyon alıp kendi çöpünü toplayacak

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 5 Ağustos 2019 Pazartesi - 18:25Güncelleme: 5 Ağustos 2019 Pazartesi - 18:25
Pamukkale Belediyesi 11 milyona 25 kamyon alıp kendi çöpünü toplayacak

Pamukkale Belediyesi, ilçenin çöp toplama işinde özel şirketten vazgeçiyor. Çöp toplama hizmetinde kullanılmak üzere 25 sıkıştırmalı kamyon alınacak. Bunun için Başkan Avni Örki’ye 11 milyon lira teşvik kredisi kullanma yetkisi verildi.

Bir dönem birbiri ardına hizmetlerde özelleştirmeye giden belediyeler, şimdi eskiye dönüş yapıyor. Özelleştirilen hizmetlerden birisi de temizlik hizmetleriydi. Pamukkale Belediyesi yeni dönemde bu hizmeti kendisi verme kararını aldı.

ÖZEL ŞİRKETE HER AY 1.8 MİLYON LİRA ÖDEME

Teşvik kredisiyle alınacak 25 sıkıştırmalı çöp kamyonu için 11 milyon lira teşvik kredisi kullanılması konusu, Pamukkale Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısında görüşüldü. Konunun görüşülmesi sırasında meclis üyelerine bilgi aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, çöp toplama hizmetini belediyenin vermesi konusunu gündeme getirirken tasarrufu göz önünde bulundurduklarını söyledi. Örki, şöyle devam etti:

“Dedik ki tasarruflu olalım. Kamu kaynaklarını olabildiğince kamu hizmetine kanalize edelim. Bu konuları AK Parti Grubu ve diğer siyasi parti grupları kendi içinde konuştu. Hesaplamalarımızı da yaptık. Ancak o günden bugüne faizler değişti. Çöp toplama hizmetini verirken kullanacağımız araçların akaryakıt ve yedek parça giderleri arttı. Bu arada bizim çöp toplamayla ilgili hizmet karşılığı her ay 1 milyon 876 bin lira ödememiz var. Baktığımızda yıllık bazda çok ciddi bir yekun oluşturuyor. Tabii 11 milyon lira borçlanmayla çöp toplamayla ilgili tüm araç ve ekipmanı tedarik edemiyoruz. Peki niye 11 milyon? Bu kadar kredi bulabildiğimiz için. “

“4 YILDA 38 MİLYON TL TASARRUF”

Çöp toplama hizmetini belediyenin vermesiyle 4 yılda 38 milyon 200 bin lira tasarruf sağlanacağını anlatan Örki,, bu konudaki hizmete çöp kamyonları alarak başlayacaklarını, eksik kalınan kısmın ihale edileceğini ifade etti.

“PERSONELE GÜVENCE”

Şu anda temizlik hizmetinde çalışanların belediye personeli olduğunu anımsatan Örki, “Asli vazifemizi aksatmadan yapacağız. Personelimizin kafasında soru işareti olmasın. Aynı personelle yola devam edeceğiz. Pamukkale Belediyesi, kendi çöpünü toplayacak” dedi.

Daha sonra yapılan oylamayla Örki’ye sıkıştırmalı 25 çöp kamyonu alımı için 11 milyon lira teşvik kredisi kullanılması konusunda yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.