Pamukkale Belediye Meclisi’nde gergin oturum, CHP’liler terk etti – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediye Meclisi’nde gergin oturum, CHP’liler...

Pamukkale Belediye Meclisi’nde gergin oturum, CHP’liler terk etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ekim 2019 Salı - 21:55Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı - 21:55
Pamukkale Belediye Meclisi’nde gergin oturum, CHP’liler terk etti

Pamukkale Belediye Meclisi’nin 2020 yılı bütçe görüşmeleri gergin geçti. Bütçeyle ilgili görüşmelerin kısa süreye sıkıştırıldığını savunan CHP’li üyeler, Başkan Avni Örki’ye tepki göstererek oturumu terk etti.

Denizlihaber.com’un haberine göre, Pamukkale Belediye Meclisi, bütçe görüşmelerinin yapıldığı ekim ayı toplantılarının ikinci bilişimini bugün gerçekleştirdi. Ancak, oturum gergin başladı. Bunun nedeni de belediye performans programı ile taslak bütçenin belirleneceği plan ve bütçe komisyonu toplantısının süresi gerginliğe neden oldu. Sürenin kısa tutulmasını eleştiren Pamukkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oral Baş, 5 yıldan bu yana belediye meclis üyeliği yaptığını ve böyle bir şeyi hiç görmediğini belirterek, duruma tepki gösterdi. Komisyon toplantısı belirlenen süre içinde tamamlandı ve meclis oturumuna geçildi.

GERGİN BAŞLADI, TERKLE BİTTİ

Pamukkale Belediye Meclisi toplantısı bu gerginliğin ışığında başladı. Toplantının başlamasının ardından CHP grubu, yaşanan sürece tepki gösterdi. 3-4 saatlik bir toplantı ile 350 bin kişinin yaşadığı ilçenin bütçesinin şekillenemeyeceğini söyleyen CHP’liler, toplantıyı protesto etti ve 9 meclis üyesi salondan ayrıldı.

“5 YILDIR BÖYLE ŞEY GÖRMEDİK”

Süreci ve yaşananları anlatan Pamukkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oral Baş, 5 yıldan bu yana meclis üyeliği yaptığını ve böyle bir şeye tanık olmadığını söyledi. 350 bin insanın yaşadığı Pamukkale’nin 200 milyon liranın üzerindeki bütçesinin 3-4 saatlik toplantıyla belirlenemeyeceğini belirten Oral Baş, “Plan ve bütçe komisyonu toplantıları, meclisten 3-4 gün önce başlar, gelir ve gider kalemleri tek tek ele alınır ve ilgili müdürler dinlenirdi. Ancak, bu kez anlaşılmaz bir şekilde komisyon toplantısı, kararın alınacağı meclis toplantıyla aynı gün ve 3-4 saat ile sınırlandırıldı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Bu kadar kısa süre içinde komisyonda yeterli bilgilendirmenin yapılamayacağını anlatan Oral Baş, “Bu durum aynı zamanda komisyon toplantısından sonra grup olarak bir araya gelip, konuyu değerlendirme imkanımızı da ortadan kaldırdı. Komisyondan çıkıp doğrudan meclise gitmek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

“YANGINDAN MAL MI KAÇIRILIYOR?”

Yaşananların ortaya yangından mal kaçırma görüntüsünü çıkardığını ifade eden Oral Baş, “350 bin kişinin yaşadığı Pamukkale’nin bütçesini 3-4 saatlik komisyon ile kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle de meclis toplantısını terk ettik” diye konuştu.

230 MİLYONLUK BÜTÇE

CHP’li üyelerin ayrılmasının ardından devam eden meclis toplantısında, pamukkale Belediyesinin 2020 yılı bütçesi 230 milyon lira olarak belirlendi.