Örki’den kekik üreticilerine moral ziyareti – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki’den kekik üreticilerine moral ziyareti

Örki’den kekik üreticilerine moral ziyareti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Haziran 2020 Salı - 13:35Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı - 13:35
Örki’den kekik üreticilerine moral ziyareti

Denizli’de geçtiğimiz hafta yaşanan zirai don sonrası ürünleri zarar gören çiftçilerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Çiftçilerimizin zararlarını karşılamak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz” dedi.

Türkiye’deki kekiğin yüzde 90’ını üreten Denizli’de, geçen hafta içinde meydana gelen zirai don sonrası rakımı yüksek olan Gözler ve Uzunpınar’daki kekik tarlalarındaki ürünler zarar görmüştü.

Gözler ve Uzunpınar’da tarlalarda çalışan çiftçilerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki,  zarar gören ürünleri inceledi.

Pamukkale Belediyesi olarak her konuda çiftçilerin yanında olduklarını belirten Örki, “Gözler ve Uzunpınar kekik üretim merkezi olarak biliniyor. Bu bölgede yaklaşık 20 bin dönümlük alanda kekik üretimi yapılıyor. Geçen hafta içinde havaların aniden soğuması nedeniyle yaklaşık 6 bin dönüm alanda ürünleri zirai don vurdu. Bu nedenle üreticimizin yanında olup, moral vermek istedik. Yaşanan bu zirai don olayının zararını en aza indirgemek ve rekoltenin düşmemesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda Denizli Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarımızla koordinasyonlu bir şekilde çalışıp çiftçilerimizin zararlarını karşılamak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz” dedi.