Örki, öğrencilerle müzeleri gezi – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki, öğrencilerle müzeleri gezi

Örki, öğrencilerle müzeleri gezi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2019 Cuma - 17:56Güncelleme: 24 Mayıs 2019 Cuma - 17:56
Örki, öğrencilerle müzeleri gezi

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında bir grup öğrenciyle Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ni gezdi.

Müzeler Haftası dolayısıyla Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkaleli öğrencilerle bir araya geldi. Örki, Şehit Mustafa Uygun İlkokulu 4. sınıf öğrencileriyle Denizli’deki antik kentler kazısında bulunan eserlerin sergilendiği Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ni gezdi.

Gezi sonunda bir açıklama yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl 18-24 Mayıs tarihlerinin Müzeler Haftası olarak kutlandığını söyleyerek, “Bu hafta çok önemli. Bu önemli günlerde ülkemizin kültür varlıkları tanıtılması ve eski eserlerin korunması konusunda hassasiyet gösterilir. Biz de Pamukkale Belediyesi olarak bugün ilkokul öğrencileri ile birlikte müzelerimizi gezdik. Müzeler ülkemizin en önemli miraslarından biridir. Müzelerde var olan tarihimizi 7 yaşından 70 yaşına kadar herkesin görmesi gerekiyor. Buradan tüm vatandaşlarımıza sadece Müzeler Haftası değil her zaman müzelere gelerek tarih ile ilgili bilgiler almaya davet ediyorum” dedi.