Örki: Kadınlara desteğimiz her zaman devam edecek – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki: Kadınlara desteğimiz her zaman devam...

Örki: Kadınlara desteğimiz her zaman devam edecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Şubat 2020 Salı - 14:25Güncelleme: 18 Şubat 2020 Salı - 14:25
Örki: Kadınlara desteğimiz her zaman devam edecek

Pamukkale Belediyesi’nin kurslardan olan halk oyunlarında, sonbahar dönemi kursiyerleri sertifikalarını aldı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Her yaştan vatandaşımıza farklı seçenekler sunduğumuz kurslarımıza gösterilen ilgi bizleri mutlu ediyor” dedi.

Pamukkale  Belediyesi Atatürk Caddesi ek hizmet binasında yetişkinlere yönelik hafta içi vehafta sonu olmak üzere düzenlenen halk oyunları kursuna 25 kursiyer katıldı. Örki, “Halk oyunları kurslarımız Zehra Nihat Moralıoğlu Ortaokulu’nda 25 öğrencimizle ve Osman Aydınlı İlkokulu’nda da 25 öğrencimizle düzenlendi. Hem öğrencilerimize hem de yetişkinlere yönelik açtığımız kurslarımızın ilk etabı olan sonbahar dönemini tamamlayan kursiyerlerimize sertifikalarını geçtiğimiz günlerde takdim ettik. Şubat ayı başıyla da 2.etap halk oyunları kurslarımız haftaiçi ve haftasonu olarak tekrar açıldı” diye konuştu.

“EL SANATLARI FARKLI BİR DÜNYA”

Örki, halk oyunları kursiyerlerine sertifiklarını verdikten sonra, ilçe genelinde yaşayan kadınlara yönelik açılan ebru ve ahşap boyama kurslarına katılanlarla bir araya geldi. Ebru Sanatı sabır ve emek gerektiren bir hobi diyen Örki, “Aynı eserin ikincisini tekrar etmek mümkün olmuyor. Bu nedenle en başından itibaren çok uğraş gerektiren bir iş. El Sanatları farklı bir dünya. Geleneksel el sanatlarına olan Ebru sanatına gönül veren kursiyerlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Pamukkale Belediyesi olarak ilçe genelinde yaşayan kadınlara yönelik bir çok branşta ücretsiz kurslar açtıklarını söyleyen Örki, “Kadınlarımızın zamanlarını iyi değerlendirmeleri ve el becerilerini geliştirmeleri amacıyla açılan ücretsiz kurslarımıza ilgi oldukça yoğun oldu. İlçemizin farklı noktalarında açtığımız kurslarda İpek böceği kozasından çiçek yapımı, seramik porselen çiçek yapımı, kağıt, rolyef şekillendirme, katı kağıt oyma sanatı,giyim teknolojileri, ebru boyama, ahşap boyama, el işi kapı süsü gibi birçok farklı konularda kursiyerlerimiz eğitim alıyor. Kadınlarımız bu kurslarla boş zamanlarını daha verimli bir şekilde değerlendirirken, el becerisi kazanarak, ev ekonomilerine katkı yapma şansını da buluyor. Kadınlarımıza desteklerimiz her zaman devam edecektir” ifadelerini kullandı.