Örki: 27 milyon lira tasarruf sağladık – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki: 27 milyon lira tasarruf sağladık

Örki: 27 milyon lira tasarruf sağladık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:45Güncelleme: 8 Temmuz 2019 Pazartesi - 14:22
Örki: 27 milyon lira tasarruf sağladık

Pamukkale Belediyesi’nin Temmuz ayı toplantısında, yapımı devam eden Seyir Tepesi projesi hakkında meclis üyelerine bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Tamamlandığında 147 milyon liraya bulacak olan maliyet, yapılan titiz çalışmalarla 120 milyon liraya düşürüldü” dedi.

Yapımına 2018 yılında başlanan ve maliyeti tartışma konusu olan Seyir Tepesi Millet Bahçesi projesi ile ilgili belediye meclisine bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu proje Orman ve Tarım Bakanlığı'ndan kiralanmış ve başlanmış bir projedir. Bu Denizli halkının hizmetine sunulacak bir yatırım. Önceki mecliste yerinde inceleme yapalım kararı almıştık. Bunun ile ilgili olarak tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla teknik arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. Bu projeyi yerinde gördüğümde belli bir orana geldiğini gördü. Alanda yüzde 72 fiziki tamamlama yapılmış durumda. Biz göreve geldikten sonra yeni bir alanın düzenlenmesi yeni yolların açılması da söz konusu değil, açılan yolların kilit taşı gibi iyileştirmesi yapılacak.Biz yeni bir yeri eşeleyelim, yeni bir yeri kazıp bina yapalım düşüncesinde de değiliz” diye konuştu.

“YÜZDE 72’Sİ TAMAMLANDI”

Gelinen noktada projenin yüzde 72’sinin tamamlandığını ifade eden Örki, projenin bu hali ile noktalanıp noktalanamayacağı da dahil olmak üzere her görüşü araştırdık ve projenin tasarruf ile devam etmesi noktasında karar verdiklerini belirtti.

•Seyir Tepesi'ne Başkanlık Ofisi

PROJEDE BAZI KISIMLAR İPTAL EDİLDİ

Proje ilk planlandığı gibi yapılsaydı toplam maliyetinin 147 milyon lira olacağını ifade eden Örki, “Biz burada nasıl tasarruf yapabiliriz diye düşündük. Yapılacak ekstra binalar varsa o binaların yapılmaması ile tasarruf yapabiliriz dedik. Orada yapılacak lüks harcamalar varsa onları da yapmayarak tasarruf edebiliriz dedik. Çok daha fazla yeşillenmeye önem verelim dedik. Doğal yeşillik çıkarsa müdahale etmeyip, doğal hayata müdahale etmeyelim dedik. Burada yapılması düşünülen teleferik ve teleski hatları ile 2 kır kahvesi, 2 kır lokantası, idare ve ziyaretçi binaları, bekçi kulübesi, büfe, yağmur barınakları, depo, satış birimleri ve gözlem kuleleri iptal edildi. Horoz ve civciv kümesleri, pergola, kamelya ve bankların sayıları azaltıldı.Araç, yaya yolu ve kaldırımların malzemeleri değiştirildi. Tüm bu değişikliklerden sonra 27 milyon liralık tasarruf ortaya çıktı. Yapılan çalışma sonunda bu projenin 120 milyon liraya tamamlanabileceği öngörüldü. Böylece 27 milyon lira tasarruf etmiş olduk” dedi.

"GERİYE DÖNÜŞ MÜMKÜN DEĞİL"

Projenin bu noktadan sonra yapılamaması gibi bir sonuç olmayacağını herkes biliyor diyen Başkan Örki, “Bu noktadan geriye dönüş teknik olarak bu mümkün değil. Biz her düşünceye saygı duyduğumuz için her ihtimali dikkate aldık. Burada çalışmalar tamamlandığında hemen orada yeşil bir alan göremeyeceğiz. Bunun da bir zamanı olacak. Doğanın kendini toparlaması ve bizim ona yapacağımız katkılarla, istinat duvarları dahil her alanın yeşil doku ile buluşması sağlanacak. Biz daha çok yeşil halde kalması için çalışmalar yapılmasını istedik. Burası tamamlandığında kente gelen turistlerin daha fazla şehir merkezinde kalmasını sağlayacak unsurlardan biri olacağını düşünüyorum”şeklinde konuştu.