Minik öğrencilerden kantin denetimi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Minik öğrencilerden kantin denetimi

Minik öğrencilerden kantin denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Kasım 2018 Perşembe - 13:50Güncelleme: 15 Kasım 2018 Perşembe - 13:50
Minik öğrencilerden kantin denetimi

Pamukkale Belediyesi’nce başlatılan ‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesi kapsamında Saadet Erikoğlu İlkokulu öğrencileri kendi kantinlerini denetledi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Okullarımıza yaptığımız desteklerle birlikte, çocuklarımızın, gençlerimizin topluma daha faydalı olmaları ve bilinçli vatandaş olarak yetişmeleri için eğitimlerimiz, seminerlerimiz, sosyal projelerimiz devam edecek” dedi.

Pamukkale Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan ‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesi bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında, minik zabıtalar Saadet Erikoğlu İlkokulu kantinini denetledi. Denetime, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Sevinçli, okul müdürü, öğretmenler ve Pamukkale Belediyesi Zabıta Ekipleri katıldı. Yapılan denetimin ardından Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bilinçli Tüketici Kimdir?” konulu bilgilendirme toplantısında çeşitli görsellerle ve slaytlarla öğrencilere doğru alışveriş ve bilinçli tüketim hakkında bilgi verildi.

KÜÇÜK ZABITALAR KENDİ KANTİNLERİNİ DENETLEDİ

öğrencilerin bilinçli tüketici olmalarını amaçlayan proje, bu yıl Saadet Erikoğlu İlkokulu’nda başladı.  Gürlesin, “Halkımızla direkt etkileşim kurması ve halk sağlığının korunması noktasında Zabıta bizim en önemli birimimiz” dedi. Zabıta kıyafeti giyen öğrenciler, okul kantininde bulunan gıdaların son kullanma tarihi, saklanma koşulları, kantinin genel hijyeni ve sağlık kurallarına uyumu ile ilgili denetim yaptı. Küçük Zabıtalar denetim sonrasında kendi kantinleri ile ilgili rapor hazırladılar. Küçük Zabıtalardan Emir İlhan ve Bade Temelci, zabıta kıyafetlerini çok sevdiklerini, büyüyünce zabıta olmak istediklerini belirtti.

“OKUL KANTİNLERİMİZ DÜZENLİ OLARAK DENETLENİYOR”

Halk sağlığının korunması amacıyla zabıta ekiplerinin düzenli olarak gıda üretimi, satışı yapan tüm esnaf, imalathane ve okul kantinlerini denetlediğini ifade eden Başkan Gürlesin, “Halkımızın bu konuda içinin rahat olmasını istiyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak periyodik olarak ilçemizde bulunan imalathaneleri, gıda satışı yapan yerleri, okul kantinlerimizi denetliyoruz. Halkımıza sağlıklı gıdaların ulaşması noktasında denetimlerimize devam ediyoruz” dedi. Küçük zabıtaların kendi kantinlerini kendilerinin denetlemesini sağlayarak, küçük yaşlarda bilinçli tüketici olmaları noktasında farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Başkan Gürlesin, “Halk sağlığı konusunda Pamukkale Belediyesi olarak hassasız. Zabıta Müdürlüğümüz düzenli periyodlarda denetimlerini gerçekleştiriyor. Halkımızın bu konuda hiçbir zaman tedirginliği olmasın. Pamukkale Belediyesi olarak farklılığımızı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bugünde çocuklarımız kendi kantinlerini denetlediler. Bu farklılığı ortaya koydular. Ben çocuklarımıza, öğretmenlerimize, zabıta müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

 ERDOĞAN, “BELEDİYEMİZİN BU ÇALIŞMALARI YARARLI OLUYOR”

‘Bilinçli Tüketici İçin Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesi için teşekkür eden Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Okullarımızda öğretmenlerimiz ve okul aile birliklerimiz tarafından oluşturulan komisyon her ay kantinlerimizin kontrolü sağlanıyor. Ama belediyemizin yapmış olduğu ‘Kendi Kantinimi Kendim Denetliyorum’ projesi çocuklarımıza bilinçli tüketici olmaları konusunda farkındalık yaratması açısından çok önemli ve güzel bir proje. Bu konuda hizmeti geçen başta Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denetimlerin ardından ‘Bilinçli tüketici kimdir?’ konulu seminer düzenlendi.