Mimarlar Odası’ndan Pamukkale Belediyesi hakkında suç duyurusu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Mimarlar Odası’ndan Pamukkale Belediyesi hakkında suç...

Mimarlar Odası’ndan Pamukkale Belediyesi hakkında suç duyurusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2019 Cuma - 08:52Güncelleme: 22 Mart 2019 Cuma - 08:53
Mimarlar Odası’ndan Pamukkale Belediyesi hakkında suç duyurusu

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, ikinci derece doğal sit alanı olan Karahayıt’taki Kırmızı su travertenleri bölgesinde “kaçak yapılaşma” yapıldığı gerekçesiyle Pamukkale Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, konuyla ilgili açıklamasında, kendilerine ulaşan duyumlar üzerine Karahayıt’a giderek Kırmızı Su travertenleri bölgesinde inceleme yaptıklarını, burada beton zeminli ve ahşap konstrüksiyonlu 12 işyerinin yapıldığını belirlediklerini, inşaatları bazı özel şahısların yaptığını söyledi.

Bu yapılar için ilgili kurullardan izin alınmadığını, ayrıca yapı ruhsatı verilmediğini kaydeden Alayont, sit alanı üzerinde izinsiz yapılaşmanın suç teşkil ettiğini kaydetti. Alayont, “Suça konu yapıların bulunduğu alanı kiraya veren veya fiilen kullanma izni veren, kaçak yapıları yaptıran belediye yetkilileri ile bu yapıları fiilen yapanlar hakkında yetkili mercilere başvurduğumuzu ve ayrıca Cumhuriyet Savcılığı’na konu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu siz değerli kamuoyuna bildiririz” açıklamasında bulundu.