Konaklamadığı otele ödediği ücret hakem heyeti sayesinde iade edildi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Konaklamadığı otele ödediği ücret hakem heyeti...

Konaklamadığı otele ödediği ücret hakem heyeti sayesinde iade edildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ocak 2020 Cumartesi - 17:52Güncelleme: 4 Ocak 2020 Cumartesi - 17:52
Konaklamadığı otele ödediği ücret hakem heyeti sayesinde iade edildi

Denizlili tüketici, seyahat acentası aracılığıyla yaptırdığı rezervasyon ile gittiği otelde konaklayamayınca şikayetçi oldu. Tüketici Hakem Heyeti kararıyla, otel ücreti başvuru sahibine geri ödendi.

Pamukkale Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, Pamukkale İlçe Tüketici Hakem Heyetinin kurulduğu 2014 yılından bu güne kadar toplamda 71 bin 595 başvuru yapıldı. 2019 yılında ise başvuru sayısı 2 bin 141 olarak gerçekleşti. Karara bağlanan bu başvurulardan bin 299’unda tüketici haklı bulunurken, 769’unda ise tüketici haksız bulundu. 73 başvuru ise görevsizlik ve yetkisizlik nedeniyle reddedildi. Mağduriyetlerin çoğu internet ve televizyon üzerinden uzaktan pazarlama ile kapıdan satışlarında yaşandığı belirlendi.

REZERVASYON YAPTIRDIĞI OTELDE KALAMADI

Yapılan başvurulardan arasında öne çıkan ve en dikkat çekeni bir vatandaşın“hizmet alamadığı otel rezervasyonu” ile ilgili şikayeti oldu. Karara bağlanan başvuru ile ilgili olarak “Tüketici tarafından, bir seyahat acentesinin internet sitesi üzerinden turistik bir alanda yer alan bir otelde konaklamak için rezervasyon yapılıyor. Ödeme tüketicinin kredi kartı üzerinden gerçekleştiriliyor. Tüketici rezervasyon tarihinde ailesi ile birlikte konaklamak için otele gittiğinde rezervasyonunun bulunmadığını öğreniyor. Bunun üzerine otelden ayrılmak zorunda kalan tüketici, rezervasyon yaptırdığı seyahat acentesi ile iletişime geçiyor ve herhangi bir sonuca ulaşamıyor. Bu sebeple hakem heyetimize başvuruda bulunuyor. Tüketicimizin başvurusu hakem heyetimizce değerlendirilerek, tüketicimizin eksik ve yanlış bilgilendirilmesi, sözleşme şartlarına uyulmaması ve firma tarafından haksız kazanç sağlanması sonucuna varılarak rezervasyon bedelinin tüketiciye ödenmesine karar verildi” açıklamasına yer verildi.

TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLMALI

İlçe Hakem Heyeti Başvuru limitlerinin yeniden değerleme oranında arttırılarak 6 bin 920 TL olduğu da belirtilerek, “Tüketicilerin yetkili olmayan sahte servis firmalarından aldıkları hizmetlerde mağdur oldukları görülmektedir. Kendilerini yetkili servis gibi tanıtan bu firmaların, parça temini için tüketiciden kapora adı altında ücret aldıkları ya da sahte ve çalışmayan parçalar tüketicinin ürününe monte edilerek tamirat adı altında ücret aldıkları görülmektedir. Tüketicilerin dikkatli olmaları ve garanti belgesinde yer alan yetkili teknik servisler ile iletişime geçmeleri gerekmektedir” denildi.

DENİZLİ (İHA)