Gürlesin’in ev sahipliğinde İl Genel Meclisi nostaljisi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin’in ev sahipliğinde İl Genel Meclisi...

Gürlesin’in ev sahipliğinde İl Genel Meclisi nostaljisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Ağustos 2018 Pazartesi - 16:55Güncelleme: 13 Ağustos 2018 Pazartesi - 16:55
Gürlesin’in ev sahipliğinde İl Genel Meclisi nostaljisi

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2004-2014 yılları arasında Denizli İl Genel Meclisi’nde birlikte çalıştığı AK Partili üyeler ile kahvaltıda bir araya geldi. İl Genel Meclisi nostaljisi yapılan buluşmada Gürlesin, Türkiye'nin ilk tematik kent ormanı projesi olan Seyir Tepesi'ni anlattı.

İl Genel Meclisi, Büyükşehir Kanunu ile birlikte 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından kapandı. İl Genel Meclisi’nin de görevi son bulmuştu. Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin, o meclisin 2011-2014 yılları arasında başkanlığını yaptı. Gürlesin ve meclisin son üyelerinin yılda iki kez bir araya gelip dönemlerini konuştuğu, nostalji yaptığı buluşmaların sonuncusuna sadece AK Partili üyeler katıldı. Gürlesin'in ev sahipliğinde Pamuk Kafe’de gerçekleşen buluşmaya 19. ve 20. dönem görev yapan AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı konuşmada, geçmiş dönem çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, siyasette görev bittikten sonra da görüşebiliyor olmanın önemini vurguladı. Gürlesin, şöyle devam etti:

“AK Parti Denizli İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla belediyemizin sosyal tesisi Pamuk Kafe’de kahvaltıda buluştuk. Geçmiş dönem il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızla geleneksel olarak 6 ayda bir buluşuyoruz. Bugün de Ak Partili il genel meclisi üyelerimizle bir araya geldik. Bence siyasetin en anlamlı yeri, en önemli kısmı şu: Göreviniz bittikten sonra bir araya gelebiliyor olmak. Ben, devlet, millet için emek vermiş insanlara değer verdiğimizi göstermek istiyorum. Pamukkale İlçesi 68 mahallesi, 343 bin nüfusu ile, 10 bine yakın sokağı ile Türkiye’nin 27 ilinden daha büyük nüfusa sahip. Çok zorlu coğrafyası olan bir görev alanı bize emanet edildi. Şunu söyleyeyim bir işadamı kimliğim, bir de il genel meclisinde 10 yıl görev yapmam sonucunda edindiğim tecrübenin şu anda Pamukkale Belediye Başkanlığındaki başarımın buna bağlı olduğunu düşünüyorum. Bugünkü başarımızın sırrı o yıllarda edindiğimiz tecrübedir. Almış olduğum kararlarda, vizyonumuzun, cesaretimizin, samimiyetimizin o dönemde oluşan kardeşlik duyguları ile beraber benim şu anki görevime yansıdığını düşünüyorum. Tabi bugün başarılıysak, il genel meclisi arkadaşlarımızın da emeği olduğunu düşünüyorum ve bundan dolayı onlarla bir araya gelmemiz önemli. Devletimiz, milletimiz için görev yapmış insanların emekleri, tecrübeleri inkâr edilemez.”

SEYİR TEPESİ PROJESİNİ ANLATTI

Gürlesin, konuklarına Türkiye’nin ilk tematik Kent Ormanı olan Seyir Tepesi projesi hakkında da bilgiler aktarırken, eski çalışma arkadaşları da beğenilerini dile getirdi. Yılmaz Elçin, İl Genel Meclisi üyeleri olarak kendilerinin bir araya gelmesine öncülük eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederek, “Hakikaten yapımı başlanan tematik ormanı parkı projesi, kendi içinde birçok farklı proje barındırıyor. Türkiye’de belki de birçok belediye başkanının, bizlerin hayal ve cesaret edemeyeceği güzel projeler. Umarım kısa sürede biter ve Denizli bu güzelliklere kavuşur. Başkanımızın Denizli için daha nice güzel projelere imza atacağına inanıyorum” dedi.

Serpil Seyyare Cabbaroğlu da, “Seyir Tepesi projesinden etkilenmemek, büyülenmemek elde değil” diyerek Başkan Gürlesin’in başarılarının devamını diledi.

Veli Kalkan ise, “Toplumun her kesimine hitap edebilecek bir proje” ifadesini kullandı. Ramazan Kırçalı, “Gençlik projesi de diyebiliriz. Her yaşa hitap etse de özellikle üniversite gençliğimizin yanı başındaki bu güzel proje, tam bir gençlik projesi. Denizli’nin değerlerini de içinde barındırmasıyla turizm projesi” diyerek, Başkan Gürlesin’e teşekkür etti.

İbrahim Gürkaynak da Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in vizyon projesinin tüm Denizli’ye hayırlı olmasını diledi ve Başkan Hüseyin Gürlesin’in bu projesi en kısa zamanda başarıyla bitireceğine inandığını ifade söyledi.