Gürlesin: Turizme katkıda bulunmaya devam edeceğiz – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin: Turizme katkıda bulunmaya devam...

Gürlesin: Turizme katkıda bulunmaya devam edeceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 12:41Güncelleme: 10 Ekim 2018 Çarşamba - 12:41
Gürlesin:  Turizme katkıda bulunmaya devam edeceğiz

Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği (EHTTA) üyesi olan Pamukkale Belediyesi, İspanya’nın Ourense kentinde yapılan genel kurul toplantısında Karahayıt ile Pamukkale’yi tanıtttı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Amacımız termal sağlık turizminde Türkiye’nin de bu platformda olduğunu Avrupa’ya göstermekti. İspanya’da hem ülkemizi temsil ettik, hem de Karahayıt ile Pamukkale’yi Avrupa’ya anlattık” dedi.

Ocak 2018’de Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği (EHTTA) üyesi olan Pamukkale Belediyesi, İspanya’Nın Qurense kentinde gerçekleşen genel kurul toplantısına katıldı. Gürlesin başkanlığındaki heyette, Belediye Meclis Üyeleri Alparslan Albay, Yılmaz Doğan, Server Munis, Birim Müdürlerinden Yusuf Emeksiz, Selami Ün ile proje uzmanları Çağlar Akdağoğlu ve Tuğçe Karakan Duran yer aldı.

GENEL KURULDA SUNUM YAPILDI

Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika tarafından kurulan ve 15 ülkeden 39 destinasyonun üye olduğu Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği toplantısı için İspanya’ya giden heyet ilk olarak Madrid’te Türkiye Büyükelçisi Ömer Önhon’uda ziyaret etti. Gürlesin başkanlığındaki heyet, Ourense Belediye Başkanı Jesus Vazquez Abad ile bir araya gelerek Pamukkale ve Karahayıtı tanıttı. Genel Kurulda sunum yapan Başkan Gürlesin, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale’nin komşu mahallesi olan Karahayıt, termal sağlık konusunda önemli noktalardan biri. Burada yer alan şifalı sular ile bir çok hasta şifa buluyor. Karahayıt şifa arayanları bekliyor. Pamukkale sınırları içerisinde 2 bin yıl öncesine giden kalıntılar var. En az 19. Yüzyıldan kalma termal tarihi kent, termal su kaynakları yönetim sistemi, kültür ve sanat aktiviteleri ve geniş bir yelpazede konaklama imkânı sunma şartları da mevcut. Herkesi Denizli, Pamukkale ve Karahayıt’ı mutlaka görmeye davet ediyorum. Ayrıca EHTTA’nın bir daha ki toplantısına ev sahipliği yapmaktan da büyük onur duyarız” dedi.

“AMACIMIZA ULAŞTIK”

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı toplantısının 3.oturumunda İspanya’da temasları hakkında meclise bilgi veren Gürlesin, “Türkiye’den EHTTA’ya üye olan ilk belediye Pamukkale Belediyesi. İspanya’nın Ourense kentinde gerçekleşen Avrupa Tarihi Kentler Birliği genel kurulunda, hedefimiz doğrultusunda oldukça faydalı toplantılar gerçekleştirdik. Pamukkale Belediyesi heyeti olarak katıldığımız tüm toplantılarda, Türkiye’mizi ve Denizli’mizi anlattık. Türkiye’de termalin başkenti olan Karahayıt’ı anlattık. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale’mizin güzelliklerinden bahsettik. Toplantıda bir sunum yaparak, konuşmamızı yaptık. Diğer üye şehirlerin belediye başkanlarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Tüm görüşmelerimizde, Türkiye hakkında ki ön yargılarının yersiz olduğunu, Türklerin çok misafirperver, cana yakın ve eşsiz güzelliklere sahip bir ülke olduğundan bahsederek, ülkemize ve Pamukkale ilçemize beklediğimize dair davetlerimizi yaptık. EHTTA Başkanı Sayın Giuseppe Bellandi’den en kısa zaman da EHTTA geleneksel toplantısının ev sahipliğini yapma sözünü aldık. Kendisini Pamukkale’ye davet ettik. Hem ilçemiz hem ülkemiz açısından çok faydalı bir geziydi. Pamukkale Belediyesi olarak turizme büyük önem veriyoruz. Bu toplantıda bunun en güzel göstergelerindendir. Bölgemizin, ülkemizin turizmine katkıda bulunmak adına çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.