Gökpınar ve Tekke mahallelerine kapalı pazaryeri – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gökpınar ve Tekke mahallelerine kapalı pazaryeri

Gökpınar ve Tekke mahallelerine kapalı pazaryeri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Temmuz 2018 Salı - 15:54Güncelleme: 10 Temmuz 2018 Salı - 15:54
Gökpınar ve Tekke mahallelerine kapalı pazaryeri

Pamukkale Belediyesi, Gökpınar ve Tekke mahallelerinde oturan vatandaşların rahatça alışveriş yapabilmelerini sağlamak üzere kapalı pazaryeri projesini hayata geçirecek.

Pamukkale Belediyesi, Tekke ve Gökpınar mahalleri sakinlerinin kapalı pazaryeri talebini üzerine harekete geçerek, iki mahallerinin birleştiği alanda 350 metrekare alanda çalışma başlattı. Tamamlanma aşamasına gelen pazaryerinin bölgedeki diğer mahallelerde yaşayan vatandaşlara da hizmet vereceği, pazaryerinde çevre düzenlemeleri ile tuvaletler ve mescit çalışmalarının devam ettiği, yaklaşık 1 ay sonra pazaryeri hizmete gireceği belirtildi.

Haftada 1 gün pazar kurulacak olan tesis düğün, mevlit ve asker ağırlama gibi törenlere de ev sahipliği yapacak. Gökpınar-Tekke Kapalı Pazaryeri’nin yaklaşık 350 bin liraya mal olacağı kaydedildi.

MUHTAR: PAZARYERİNE İHTİYAÇ VARDI

Tekke Mahallesi Muhtarı İlker Ona, pazaryeri için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederek, “Burada pazaryerine ihtiyacımız vardı. Konuyu Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e aktardık. Yapılan incelemeden sonra bu pazaryerinin yapılma kararı alındı. Bu tesisi yaklaşık 10 bin vatandaşa hizmet verecek. Önceden sokak aralarında kurulan pazarımız artık yazın sıcaktan, kışında yağmurdan etkilenmeyecek şekilde kapalı alanda kurulacak” dedi.

Mahalle sakinlerinden Bayram Yılmaz, Hatice Özbakar ve Cennet Duray da pazaryeri sayesinde daha rahat alışveriş yapma imkanı bulacaklarını belirterek, “Daha önce pazarımız hem biz uzak hem de açıkta oluyordu. Bu pazaryeri açıldığında daha rahat alış veriş yapma imkanımız olacak. Bu hizmet başta olmak üzere mahallemize yaptığı her şey için Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“PAMUKKALE HALKI HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, ilçede yer alan 68 mahallenin tamamına hizmet götürmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek, “Gökpınar ve Tekke mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın pazaryeri konusunda talepleri oldu. Neler yapılabilir diye araştırma yaptıktan sonra bu hizmetin gerekli olduğu ve halkımız kolaylık sağlayacağı anlaşıldı. Kısa sürede hemen çalışmalara başladık. Taban alanı 350 metrekare olan kapalı pazaryerimizde çalışmalarda sona yaklaşıldı. Çevre düzenlemeleri ile birlikte mescit ve tuvaletlerin inşası da tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız alışverişlerini sağlıklı bir şekilde yapabilecekler. Biz her şeyin en iyisine layık olan Pamukkaleli vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.