Fatih’in üst yapısında 8. etap tamamlandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Fatih’in üst yapısında 8. etap tamamlandı

Fatih’in üst yapısında 8. etap tamamlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Temmuz 2018 Salı - 14:04Güncelleme: 31 Temmuz 2018 Salı - 14:04
Fatih’in üst yapısında 8. etap tamamlandı

Pamukkale Belediyesi, en çok sokağı bulunan Fatih Mahallesi’nde, 13 etap olarak planlanan üst yapı çalışmalarının sekizincisini tamamladı.

Pamukkale Belediyesi’nin geçtiğimiz kasım ayında başlattığı ve 2018 yılının sonunda bitirilmesi hedeflenen üst yapı çalışmaları kapsamındaki mahallelerden Fatih’te düzenlemeler aralıksız sürüyor. Toplamda 13 etaptan oluşan çalışmaların 8 etabı tamamlandı. 17 bine yakın nüfusu sahip olan Fatih Mahallesi’nde, üst yapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 30 kilometrelik alan içerisinde bulunan 187 sokakta 300 bin m² beton parke taşı, 42 bin metre beton bordür ve 48 bin m² asfalt yol imalatı yapılması planlanıyor. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda yüzde 65 oranına gelindi.

GÜRLESİN: HEDEFİMİZ PLANLANAN SÜREDEN ÖNCE BİTİRMEK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale ilçesini daha yaşanabilir hale getirmek adına gerçekleştirdikleri çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. “Fatih Mahallesinde bugüne kadar 35 bin m² kaldırım parke, 95 bin m² yol parke, 31 bin metre beton bordür, 19 bin 500 metreküp beton imalatı yaptık” diyen Gürlesin, şöyle konuştu:

“Toplamda 2 bin 400 metre yani 21 bin m² asfalt imalatı yaptık. Üst yapı atağımızın yaklaşık 25 milyon TL’lik bir bölümünü Fatih Mahallemize ayırdık. Fatih, sokağı en çok olan mahallerimizden biri. Toplamda 187 sokağımız var. İncilipınar ve Deliktaş’taki üst yapı çalışmalarımızda olduğu gibi burada da etap etap ilerliyoruz. Mahalle halkımızı muhtarlarımız aracılığıyla sürekli bilgilendiriyor. Sık sık da bizzat kendim çalışmaları yerinde inceleyerek, vatandaşlarımızın taleplerini dinliyorum. Sorunlu yer varsa bizzat yine kendim giderek ilgileniyorum. Amacımız, bu süreçte mahalle sakinlerimizin en az sıkıntıyı yaşaması. Hiçbir sokağı atlamadan, vatandaşlarımızı mağdur etmeden belirli bir program dahilinde, etap etap çalışmalarımız sürüyor. 13 etaptan, 8 etap bitti. Hedefimiz, planlanan süreden daha da kısa sürede çalışmalarımızı tamamlamak.”

“BU FARKI PAMUKKALE BELEDİYESİ İLE YAŞIYORUZ”

Fatih Mahalle Muhtarı Ramazan Yerli, mahallelerinde üstyapı çalışmalarının planlandığı gibi etap etap ilerlediğini belirterek, “Fatih Mahallemizde başlatılan üstyapı çalışmaları için Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum. Mahallemizde çalışmalarımız hızla sürüyor. Her yeni doğum sancılı olabiliyor ama sonu güzel oluyor. Fatih’te şimdi toz olabilir sokaklarımızda, ama sonunda gerçekten çok güzel olacak. Bu güzelliği biten sokaklarımızda da görüyoruz” diye konuştu.

Pamukkale Belediyesi’nin Fatih Mahallesi’nde devam eden üst yapı çalışmalarını değerlendiren mahalle sakinleri, çalışmalardan memnun olduklarını söyleyerek, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür etti. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Ercan, Tayfun Kazak ve Yıldıray Karakaya da Fatih Mahallesindeki üst yapı çalışmalarından memnun olduklarını ifade ederek, “Çalışmalar hızlı ve başarılı bir şekilde ilerliyor. Kaldırımlar, yollar hem bizler hem de çocuklarımız için daha da uygun hale geliyor. Eski Fatih’le yeni Fatih arasında çok büyük fark var. Bu farkı Pamukkale Belediyesi ile yaşıyoruz. Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ediyoruz” dediler.