Cankurtaran Mehmet Arslan Camii açıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Cankurtaran Mehmet Arslan Camii açıldı

Cankurtaran Mehmet Arslan Camii açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:23Güncelleme: 27 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:23
Cankurtaran Mehmet Arslan Camii açıldı

Pamukkale’nin Cankurtaran Mahallesi’nde, hayırsever Mehmet Arslan tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı.

Almanya’da uzun yıllar çalışan Mehmet Arslan’ın yaptırdığı caminin açılışına Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Tavas Belediye Başkan Turan Veli Akyol, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil, hayırsever gurbetçi Mehmet Arslan ve mahalle sakinleri katıldı.

Okunan dualarla kapılarını ibadete açan camiyi yaptıran Mehmet Arslan, törende yaptığı konuşmada, arsanın Hazine tarafından karşılandığını, imar ve çevre düzenleme işlerinde Pamukkale Belediyesi’nin desteğini gördüğünü söyledi. Arslan, “Almanya’da 35 yıl çalıştım. Bir süre önce memleketim Denizli’ye geldim. Tavas Kızılcabölüklüyüm. Allah nasip etti Pelitlibağ Camii’ni yaptırdım. Cankurtaran’da oturuyorum. Burada en büyük eksiklik camiydi. Allah nasip etti buraya da camii yaptırdım” dedi.

GÜRLESİN: RAMAZAN BEREKETTİR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, Ramazan ayına bir kez daha ulaşmanın mutluluğunun yaşandığını kaydederek, “Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluştur. Ramazan ayı sadece oruç tutmak, sahura kalkmak değildir. Hoşgörünün, barışın, sevginin, yardımlaşma ve paylaşmanın ayıdır. Ramazan ayı bereket ayıdır. Ruhların arındığı, kalplerin parıldadığı, suçların ve günahların azaldığı bu mübarek aydaki bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu vesile ile başta Pamukkaleli ve Denizlili vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayın, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.