AKUT eğitim parkı sözleşmesi imzalandı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. AKUT eğitim parkı sözleşmesi imzalandı

AKUT eğitim parkı sözleşmesi imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ocak 2019 Salı - 17:27Güncelleme: 23 Ocak 2019 Çarşamba - 20:41
AKUT eğitim parkı sözleşmesi imzalandı

Pamukkale Belediyesi, Kınıklı Mahallesi’ndeki parkı protokol ile AKUT’a verdi. AKUT bu alanı eğitim parkı ve toplum bilinçlendirme seminer merkezi olarak kullanacak.

Pamukkale Belediye Meclisi geçen ay, Kınıklı Mahallesi 6007 Sokak’ta bulunan parkın kullanımını AKUT’a verme kararını almıştı. Bu karar kapsamında parkın devri imzalanan protokol ile gerçekleşti. Ortak hizmet projesinin protokolü Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Şalcı, “Pamukkale Belediyesi ve Hüseyin Gürlesin beye teşekkür ediyoruz. Uzun süredir önemli bir eksiğimizdi. Bu protokolle Hüseyin beyin vizyonu sayesinde önemli bir eksiğimiz kapattık. Şu an artık bizimde bir yerleşkemiz var. Bu yerleşke bizim için çok önemli. Çünkü arama kurtarma acil durumlarda afetleri yönetebilmek için lojistik ve eğitim şart. Bu yüzden de bu açığımızı kapattık. Bundan sonra bu alanda Denizli ve çevresine çok daha iyi ve kaliteli hizmet vereceğiz. Umuyoruz ki bize ihtiyaç olmayacak. Ama ihtiyaç olduğu zamanda ekibimizin her an hazır olması lazım. Bu protokolle de bu yere sahip olduk. Ve bundan sonra da çok daha hazır bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da, mutlaka parkımızı ziyaret etmeleri” dedi.

GÜRLESİN: BİZİM BAKIŞ AÇIMIZ BU

Bu proje ile vizyonlarını ortaya koyduklarını söyleyen Gürlesin ise, “Ben güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum. AKUT kurulduğunda 21 m2 olan alanları, şimdi Pamukkale Belediyesi’nin tahsis ettiği 2 bin 804 m2 alanı olan bir yer verildi. Burada eğitimler verilecek. Biliyorsunuz Denizli birinci derece deprem bölgesinde. Zaten bu kararı verirken birçok etkenleri göz önüne aldık. AKUT’un yapmış olduğu hizmetler ortada. Bunlara bakınca böyle güzel bir yerin verilmesi gerektiğini düşündük. Hüseyin Gürlesin olarak ben inandığım için bunun altına imza attım. Hele hele şu bile olabilirdi, şu anda mesela aday değilim. ‘Gönül kırgınlığım var’ deyip imza atmayabilirdik ama biz o kişi değiliz. Ben şunu söylüyorum. Herkes kendine yakışanı yapar. Hele hele böyle kalıcı eserler bırakmak herkese nasip olmaz. 50 yıllık 100 yıllık belediyelerde dahi böyle bir şey yok. Ama 5 yılı doldurmayan bir belediye başkanı olarak kurucu ilçe belediye başkanı olarak böyle güzel bir projeye imza atmak büyük bir onur kaynağı. Bizde buna imza attığımız için mutluyuz” diye konuştu.

MART AYINDA HİZMETE GİRECEK

AKUT Eğitim Parkı ve Toplum Bilinçlendirme Seminer Merkezi’nin en geç 10 Mart’a kadar hizmete girmesini istediklerini belirten Gürlesin, bu protokolün diğer belediyelere örnek olacağını sözlerine ekledi.