Aktepe Kültür Merkezi’nde sona yaklaşıldı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Aktepe Kültür Merkezi’nde sona yaklaşıldı

Aktepe Kültür Merkezi’nde sona yaklaşıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ekim 2018 Cuma - 15:16Güncelleme: 26 Ekim 2018 Cuma - 15:16
Aktepe Kültür Merkezi’nde sona yaklaşıldı

Pamukkale Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olarak gösterilen Aktepe Kültür Merkezi projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Aktepe Kültür Merkezi’nin inşaatının yüzde 80’inin tamamladığını söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bulunduğu bölgenin birçok ihtiyacını karşılayacak olan projemizde sona yaklaştık. Bu proje tamamlandığında bölgenin değerine değer katacaktır” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır” sözünü projelerle hayata geçirmenin çabası içinde olduklarını, günü birlik ve geçici işlerle değil kalıcı eserler bırakmak için çalıştıklarını, bu yılın ocak ayında inşaatına başladıkları Aktepe Kültür Merkezi’nin bölgenin bir çok ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

AKTEPE KÜLTÜR MERKEZİ’NİN YÜZDE 80’İ BİTTİ

İnşaatı gezen Gürlesin, ilçede hayata geçirdikleri vizyon projelerden biri olan Aktepe Kültür Merkezi’nin inşaatının yüzde 80’inin bittiğini bildirdi. 17 milyon liralık bir yatırımla bölgenin ihtiyacı olan birçok önemli noktaya tek bir merkezle çözüme kavuşturmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Gürlesin, şöyle konuştu:

“İçinde düğün salonu, taziye evi, nikah salonu, sanat galerisi, etüt merkezi, 2 adet çok amaçlı salon, mescit, otopark, fatura ödeme merkezi gibi bölümlerle bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir çok ihtiyacına cevap verecek bir merkez inşa ediyoruz. Ocak ayında inşaatına başladığımız Aktepe Kültür Merkezi’miz hızla yükseliyor ve kaba inşaatının yüzde 80’i tamamlandı. Göreve geldiğimiz günden bugüne 68 mahallemizin tamamına en iyi hizmeti götürürken, rutin işlerimiz yanı sıra, sadece bugün için değil geleceğe ışık olacak, gelecek kuşaklara kalacak vizyon işler yapma derdindeyiz. Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır dedik ve yola çıktık. Bu ayrıcalığı tüm mahallelerimizde artık hissediyoruz. Tüm mahallelerimiz tek tek daha da güzelleşiyor. Merkez mahalleler ile kırsal bölgedeki mahallelerimiz arasında hiçbir fark kalmadı diyebiliriz. Aynı bölgede bulunan Dokuzkavaklar Mahallemizde herkesin artık bildiği Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniğimiz hizmet vermeye devam ediyor. Bu bizim büyük gurur kaynaklarımızdan birisi idi. Şimdi yine aynı bölgede vatandaşlarımızın bir çok ihtiyacını karşılayacak olan Aktepe Kültür Merkezi’mizde yine geleceğe yaptığımız yatırımlardan biri olacak. Buradaki çalışmalarımızı 2019 yılının ilk ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Merkezimizin şimdiden tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim.”

AKTEPE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE BUNLAR OLACAK

Aktepe Kültür Merkezi, toplam 10 bin 500 metrekare alan içerisine projelendirildi. 2 bin 500 metrekarelik bir alanda yer alan binanın inşaatı hızla yükseliyor. Merkez içerisinde, Pamukkale Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Sosyal Market 600 m2’lik bir alanı kaplayacak. Tesiste 300 metrekare spor salonu, 150’şer metrekarelik alanlarda 2 çok amaçlı salon, 220 metrekarelik mekanik oda, 650 metrekarelik otopark, 770 metrekarelik arşiv, 135 metrekarelik taziye evi, 30 metrekarelik mescit, 30 metrekarelik fatura ödeme merkezi, 200 metrekarelik nikah salonu, 25 metrekarelik güvenlik ofisi, 50’şer metrekarelik 5 işyeri, 110 metrekarelik etüt merkezi, 800 metrekarelik 500 kişilik düğün salonu, 330 metrekarelik teras bahçesi ve bin 250 metrekarelik sanat galerisi yer alacak.