Ümmüş Nine 80 yaşında wayuu kursunda – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Ümmüş Nine 80 yaşında wayuu kursunda

Ümmüş Nine 80 yaşında wayuu kursunda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ekim 2019 Cuma - 14:22Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma - 14:22
Ümmüş Nine 80 yaşında wayuu kursunda

Merkezefendi Belediyesi, Merkezefendi’de ikamet eden vatandaşlara çeşitli alanlarda el becerisi kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için el sanatları kursları düzenliyor.

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde 150 kadının hafta içi katıldığı el sanatları kurslarında miyuki, wayuu, rölyef, deri işlemeciliği ve resim eğitimleri veriliyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan,  Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Tülay Ünlü ’nün vermiş olduğu wayuu kursuna katıldı. Kursiyerler ile yakından ilgilenen Doğan, yapılan el işi ürünlerini inceledi. Sanata, kültüre ve eğitime önem verdiklerini söyleyen Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak sanat, kültür ve eğitim alanındaki çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Merkezefendili hemşerilerimize ücretsiz olarak kurslar veriyoruz. Vatandaşlarımıza kendi eşyalarını üretme imkanı sağlıyoruz. Merkezefendi sanatı ve kültürü önemseyen, seven bir ilçe. Bizler de çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz” dedi.

80 YAŞINDA, WAYUU KURSUNDA

Wayuu kursunun ilgi odağı 80 yaşındaki Ümmüş Abdırgan oldu. İlk günden bu yana büyük bir özveri ile kursa katılan dört çocuk, altı torun sahibi Abdırgan, wayuunun kendisine iyi geldiğini söyledi. Abdırgan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a kağıttan yapmış olduğu iki adet kuğuyu hediye etti. Doğan, 80 yaşındaki kursiyer Ümmüş Abdırgan’a teşekkür etti.