Merkezefendi Belediye Meclisi toplandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediye Meclisi toplandı

Merkezefendi Belediye Meclisi toplandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Nisan 2019 Salı - 18:45Güncelleme: 9 Nisan 2019 Salı - 18:45
Merkezefendi Belediye Meclisi toplandı

Merkezefendi Belediye Meclisi, Şeniz Doğan başkanlığındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mecliste partilerin grup başkan vekilleri, kâtip üyeler, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları üyeleri seçimleri yapıldı.

Merkezefendi Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimleriyle oluşan yeni meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, geçici divan katipliklerini meclisin en genç üyeleri 27 yaşındaki İlhan Sarı ile 25 yaşındaki Mert Koç yaptı.

MECLİS 4 GRUPTAN OLUŞUYOR

Meclis toplantısı, Millet ve Cumhur ittifakları dolayısıyla CHP ve AK Parti gruplarıyla başladı. Toplantının açılışıyla birlikte Fatih Coşkun, Özkan Bosun, Osman Tığ, Ayhan Çetin, Serkan Bıçakçı, Mustafa Bozkurt, Sultan Pişken, Himmet Kaynak ve Uğur Güzin CHP’den istifa ederek, İYİ Parti Grubu’nu oluşturdu.

Hüseyin Fırat Dağdeviren, Ebru Leman Kalkan, İshak Baysal ve Hasan Kurşuncu da AK Parti’den istifa ederek MHP Grubu’nu kurdu.

Böylece Merkezefendi Belediye Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti sayısı dörde yükseldi. Dağılım da CHP 13, AK Parti 11, İYİ Parti 9, MHP 4 şeklinde oluştu.

GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ BELLİ OLDU

CHP Grup Başkanvekilliğine Arif Suna, İYİ Parti Grup Başkanvekilliğine Osman Tığ, AK Parti Grup Başkanvekilliğine Yavuz Aki, MHP Grup Başkanvekilliğine Hüseyin Fırat Dağdeviren seçildi.

1. BAŞKANVEKİLİ COŞKUN OLDU

Partilerin tam kadro olarak katıldığı meclisin ilk oturumunda, Meclis Başkanlık Divanı’na 1. Başkanvekili olarak İYİ Partili Fatih Coşkun, 2. Başkanvekili olarak CHP’li Necdet Yılmaz, divan katipliklerine Sündüz Başsorgun ve Serkan Bıçakçı seçildi.

ENCÜMENE 2 CHP, 1 İYİ PARTİLİ

Merkezefendi Belediye Encümeni CHP’li Serkan Kaya ve İbrahim Abuşaha ile İYİ Partili Özkan Bosun’dan oluştu.

MECLİS İHTİSAS KOMİSYONLARI DA BELİRLENDİ

Merkezefendi Belediye Meclisi, meclis ihtisas komisyonlarını da belirledi. Buna göre; Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Kadın, Aile ve Engelli Komisyonu, Çevre, Sağlık ve Tarım Komisyonu, İdari ve Diğer İşler Komisyonu oluşturuldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Necdet Yılmaz, Aynur Tunç, Yavuz Aki, Serkan Bıçakçı ve İshak Baysal görev aldı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na Cihan Saraçoğlu, İlhan Sarı, Uğur Güzin, Fırat Dağdeviren ve Akbulut seçildi.

Kadın Aile ve Engelli Komisyonu Özdilek Koçoğlu, Aydın Aslan, Mukaddes Özeri, Sultan Pişken ve Ebru Leman Kalkan’dan oluştu.

Çevre, Sağlık ve Tarım Komisyonu’nda Gökhan Deda, Murat Cımık, Feride Kabadayılar, İshak Baysal ve Mustafa Bozkurt görev yapacak.

İdari ve Diğer İşler Komisyonu Sündüz Başsorgun, Özdilek Koçoğlu, Ayhan Çetin ve Hasan Kurşuncu’dan oluştu.