Denizlili Alzheimer hastaları doğayla buluştu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Denizlili Alzheimer hastaları doğayla buluştu

Denizlili Alzheimer hastaları doğayla buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2017 Çarşamba - 12:00Güncelleme: 26 Nisan 2017 Çarşamba - 12:00
Denizlili Alzheimer hastaları doğayla buluştu

Merkezefendi Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde hayata geçirdiği hobi bahçelerinde bir parseli Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi'ne tahsis etti. Bahçeye giden Alzheimer hastaları, toprağı çapaladı, çiçek dikti. Şarkılar söyleyerek gün boyu toprakla uğraşan hastalar, farklı bir gün geçirdi.

Merkezefendi Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi'nin talebi üzerine, Bahçelievler Mahallesi'ndeki hobi bahçelerinden içerisinde bungalov ev bulunan bir parseli onlara tahsis etti. Bahçenin tahsis edilmesi üzerine Alzheimer hastaları, hobi bahçesine giderek ellerine çapa alıp, toprağı çapaladı, çiçek dikti. Hobi bahçesinde kahvaltı da yapan Alzheimer hastaları şarkılar söyledi, toprakla bütünleşip stres attı. Diktikleri çiçeklerle kalp şekli oluşturan Alzheimer hastaları moral depoladı.

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu'na kendilerine yer tahsis ettiği için teşekkür etti. Hobi bahçesinin Alzheimer hastaları için önemli bir rahatlama alanı olacağını belirten Eryılmaz, "Hobi bahçemizin olması hasta ve hasta yakınlarımızın kent yaşamından bir nebze uzaklaşıp doğal hayatla bağ kurmalarını sağlayacak. Onları çocukluk, gençlik yıllarına götürebilmek, hayatlarına renk katmak için bir aktivite sağlamak, doğayla, toprakla iç içe olmalarını sağlamak amacıyla artık hobi bahçemizi düzenli olarak ziyaret edeceğiz" dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu ise, Denizlililerin stres atmak, şehir gürültüsünden uzaklaşmak için hobi bahçelerine geldiğini belirterek, "Parsellerimizden birini Alzheimer Derneği'ne tahsis ettik. Alzheimer hastaları hobi bahçelerinde zaman geçirmeyi çok sevdi. Bizde onları burada görmekten mutlu oluyoruz. İnşallah önümüzdeki iki yılda da bahçelerini yeşermiş olarak göreceğiz" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)