Honaz’a Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. Honaz’a Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Honaz’a Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ekim 2019 Cumartesi - 12:25Güncelleme: 26 Ekim 2019 Cumartesi - 12:25
Honaz’a Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

İlçe sınırları içindeki organize sanayi bölgeleri ve tarımsal üretimiyle dikkatleri çeken Honaz, yükseköğrenimde de öne çıkıyor. Honaz Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) arasında yapılan protokol ile ilçede ikinci bir yüksekokul açılacak. Planlamaya göre, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2021 yılından itibaren ilçede eğitim verecek.

Akademisyen olan ve yerel seçimler öncesinde PAÜ’de görev yapan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, seçim vaadlerinden birisini gerçekleştirecek imzayı attı. PAÜ’de düzenlenen törenle Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun ilçede eğitim vermesi için protokol imzalandı. Protokol imza törenine PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Honaz Kaymakamı Turan Atlamaz ve Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek katıldı.

Yapımına başlandıktan sonra en geç 2021 yılında eğitim vermeye başlaması planlanan okul, ilçede büyük mutluluğa neden oldu. Binlerce öğrencinin Honaz’da eğitime katılmasının gelişmeye ve ekonomiye büyük katkı sunacağı kaydedildi.

İmza törenin sonrası açıklamada bulunan Kepenek, imzalanan bu protokolle okulun ilçeye yapılmasının önünde engel kalmadığını söyledi. En büyük hayallerinden birini daha gerçekleştirdiklerini belirten Kepenek, “Göreve geldiğimiz günden hemen sonra bu okulun ilçemize gelmesi için girişimlere başlamıştık. Yaptığımız girişimler sonuç verdi ve Denizli’de uçaklı okul olarak bilinen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Honaz’a taşınması konusunda Pamukkale Üniversitesi ile protokol imzaladık. Emeği geçen Kaymakamımız Turan Atlamaz’a, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a, rektör yardımcılarına ve bu iş için çalışan herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu yerleşkenin Honaz’a gelmesinin büyük avantaj olduğunu kaydeden Kepenek, “Teknik bilimlerden mezun olacak öğrenciler eğitimlerini bitirdikten sonra 4 tane organize sanayinin ortasında bulunan bölgede kolayca istihdam edilebilecekler. Bunun yanı sıra eğitim sırasında da Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi kuruluşlarında da teknik eğitimlerini kolayca alabilecekler. Bunun ilçemize sağlayacağı ekonomik katkı da esnafımızın yüzünü güldürecek. Ben bu okulun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.