AK Parti’nin ilk belediye başkanı Honaz’a başkan oldu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. AK Parti’nin ilk belediye başkanı Honaz’a...

AK Parti’nin ilk belediye başkanı Honaz’a başkan oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Nisan 2019 Salı - 13:01Güncelleme: 16 Nisan 2019 Salı - 14:54
AK Parti’nin ilk belediye başkanı Honaz’a başkan oldu

AK Parti’nin Türkiye’deki ilk il belediye başkanı olan ve halen Denizli’de vali yardımcısı olarak görev yapan Turan Atlamaz, Honaz Belediye Başkanlığına atandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart’ta yapılan Honaz Belediye Başkanlığı seçiminin iptal etmesi ve yeni seçim tarihini 2 Haziran olarak açıklamasının ardından, süreci ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Seçime kadar görev yapmak üzere 1 Eylül 2018’den bu yana Denizli Vali Yardımcısı olan Turan Atlamaz atandı.

TURAN ATLAMAZ KİMDİR?

2 Haziran’da yapılacak seçim sonuçlanıncaya kadar görev yapacağı bildirilen Turan Atlamaz, AK Parti’nin seçimle göreve gelen ilk il belediye başkanı olarak tanınıyor. Prof. Dr. Arif Ersoy’un istifası üzerine 2003 yılında yapılan seçime AK Parti adayı olarak giren Atlamaz, Çorum belediye Başkanı seçildi. Atlamaz bu görevini 2009’a kadar sürdürdü.

Denizli’de daha önce de Çameli Kaymakamı olarak görev yapan Atlamaz, geçen yıl eylül ayındaki Vali Yardımcıları Kararnamesi ile Denizli’ye atanmıştı. Evli ve 3 çocuk babası olan Atlamaz 59 yaşında.

BU YASAYA GÖRE GÖREVLENDİRİLDİ

Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, Honaz Belediye Başkanlığına vekaleten 5393 Belediye Kanunu’nun 46. maddesi uyarınca görevlendirildi. Belediye başkanlığının boşalması durumunda yapılması gereken işlemi düzenleyen madde şöyle:

Madde 46- Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkanvekili seçiminin yapılamaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır. Görevlendirilecek kişinin belediye başkanı seçilme yeterliğine sahip olması şarttır.