Türkiye’nin ayçiçeği deposu Çivril’de hasat başladı – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Türkiye’nin ayçiçeği deposu Çivril’de hasat başladı

Türkiye’nin ayçiçeği deposu Çivril’de hasat başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ağustos 2017 Çarşamba - 09:15Güncelleme: 23 Ağustos 2017 Çarşamba - 09:15
Türkiye’nin ayçiçeği deposu Çivril’de hasat başladı

Türkiye’nin ayçiçeği deposu olarak kabul edilen Denizli’nin Çivril İlçesi’nde hasat dönemi başladı. Bu yıl üretimin 40 bin ton dolayında gerçekleşeceği tahmin edilirken, üreticiler kendilerini memnun edecek bir fiyatla piyasanın açılmasını bekliyor

Nisan ayında toprağa tohum olarak düşen ayçiçeğinde, yaklaşık 4,5 aylık sürenin ardından hasat dönemine girildi. Türkiye’nin çekirdek üretiminin önemli bir bölümünün gerçekleştiği Çivril’de de üreticiler, olgunlaşan ayçiçeklerini toplamaya başladı. Tarlalarda kesilen ayçiçekleri güneşte kurumaya bırakılıyor.

Üretimin yanı sıra kaliteli ayçiçeğiyle de kuruyemiş üreticilerinin bağlantı kurmak için yoğun çalışma yaptığı Çivril’de bu yıl 150 bin dekar alanda ekim yapıldı. Üretimin ise 40 bin ton dolayında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Bu arada hasat dönemiyle birlikte kaliteli ürünü almak isteyen kuruyemiş firmalarının temsilcileri ilçeye gelmeye başladı. Alım sezonunda ilçede 50’ye yakın tüccarın da faaliyet gösterdiği belirtilirken, üreticiler ayçiçeğine 6 ile 7,5 lira arasında bir fiyat bekliyor.

Kaynak: Yeşilçivrilgazetesi.com.