Dükkanını kapatınca Atatürk büstlerinin bakımına başladı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Dükkanını kapatınca Atatürk büstlerinin bakımına başladı

Dükkanını kapatınca Atatürk büstlerinin bakımına başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Mart 2020 Salı - 14:10Güncelleme: 31 Mart 2020 Salı - 14:10
Dükkanını kapatınca Atatürk büstlerinin bakımına başladı

Denizli’nin Çivril ilçesinde, coronavirüs önlemleri kapsamında iş yeri kapanan berber, evinde oturmak yerine ilçedeki Atatürk büstlerinin bakımı için kolları sıvadı.

Alınan karar ile berber dükkanını kapatmak zorunda kalan Nejdet Çakmakçı, Atatürk sevgisiyle kolları sıvayıp, ilçedeki kamu binaları ve okullarda bulunan büstlerin bakımını üstlendi. Silinen yazıları titiz bir şekilde yeniledi.

İş bulamadığı günlerde Atatürk büstlerinin bakımını yaptığını kaydeden Çakmakçı, “İş yerimiz alınan karantina tedbirleri kapsamında kapatıldı. Ben de gündelik işlerde çalışıp ekmeğimi kazanıyorum. İşe giderken bir kamu binasındaki Atatürk büstünün renginin solduğunu ve bakımsız olduğunu fark ettim. O gün kazandığım parayla siyah boya ve yaldızlı sprey aldım. İş bulamadığım günlerde ilçemizdeki Atatürk büstlerini tamir etme ve boyama kararı aldım. Bugün evimin yanındaki okullardan başladım. Birçok yerdeki büst solmuş. Hepsini yeniden yaldızlı boya ile boyadım kaidelerin üstündeki yazılardan silinenleri yeniden yazdım. Çocuklarımız okula başladığında Ulu Önderimizi tertemiz görsünler” dedi.

DENİZLİ (İHA)