Denizli’de eski Türkler’e ait mezarlar bulundu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Denizli’de eski Türkler’e ait mezarlar bulundu

Denizli’de eski Türkler’e ait mezarlar bulundu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2018 Pazar - 11:10Güncelleme: 17 Haziran 2018 Pazar - 11:14
Denizli’de eski Türkler’e ait mezarlar bulundu

Denizli’nin Çivril ilçesinde koyunlarını otlatmaya çıkaran Zafer Demir, eski Türklere ait olduğu belirtilen 1500 yıllık mezarlar buldu.

Çivril’de hayvancılık yapan Zafer Demir, koyunlarını otlatmaya çıkardığı sırada İğdir Mahallesi’nde eski mezar taşları buldu. Bulunan mezar taşlarının üzerindeki simgelerin, Türklerin 1071 tarihinden önce de Anadolu’da olduğunun bir kanıtı olabileceğini belirtildi. 6. Yüzyıla ait olduğu düşünülen mezar taşlarını inceleyen yerel Tarih araştırmacısı ve Coğrafya Öğretmeni Münir Sayhan” Mezar taşlarının üzerindeki simgelere bakıldığında, bazı Türk boylarının 1071’den önce Anadolu’da yurt kurduğunu gösteriyor” dedi.


Hayvanlarını otlatırken mezar taşlarını fark eden Zafer Demir, “ Hayvan otlatırken toprağın altında kalmış eski taşların üzerinde bir takım işaretler gördüm. Taşları temizleyip baktığımda bunları simetrik bir yapıda olduğunu fark ettim. İnternetten araştırınca bu işaretlerin tamga( Eski Türk boylarında çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere oluşturulmuş simgeler) olduğunu öğrendim. Eğer bu mezarlar uzmanlar tarafından incelenirse hem bölge hem de ülke tarihine ışık tutabilir.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: yesilcivrilgazetesi.com