Tarihi köprüde altın aradılar – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Tarihi köprüde altın aradılar

Tarihi köprüde altın aradılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ekim 2019 Pazartesi - 11:42Güncelleme: 21 Ekim 2019 Pazartesi - 11:43
Tarihi köprüde altın aradılar

Denizli’de hazine peşinde koşanlar, define için Çivril’deki tarihi köprüye bile hasar verdi. Kitabedeki “sağında ve solunda altın var” ifadesinden yola çıkan defineciler, taş köprüye zarar verdi.

Yeşilcivrilgazetesi.com’un haberine göre, Karayahşiler Mahallesi’nde tarım alanlarına, Çıtak Mahallesi’ne de ulaşımda hala önemli bir işlevi olan Selçuklu dönemine ait Büyük Menderes üzerindeki köprüye defineciler tarafından hasar verildi.

Köprünün ayak kısmındaki taşları söken define avcılarının verdiği hasarı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Köprünün ayak kısmının taşlar sökülerek oyulmasına tepki gösteren vatandaşlar, kitabede “köprünün sağında ve solunda altın var” ifadesini hazine olduğu şeklinde yorumlayanların bunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Çevresindeki kazıların köprünün ayağındaki taşların sökülmesine kadar uzandığını kaydeden vatandaşlar, önlem alınmaması durumunda tarihi köprünün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

Selçuklu dönemine ait olan 50 metre uzunluğundaki taş köprü, 4 kemerli ve 2,5 metre genişliğinde. Köprünün 1807 ve 1976 yıllarında onarım gördüğü belirtiliyor.