Atatürk için saygı duruşuna geçildiğinde imam pazar duasına başladı iddiası – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Atatürk için saygı duruşuna geçildiğinde imam...

Atatürk için saygı duruşuna geçildiğinde imam pazar duasına başladı iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2017 Cuma - 16:32Güncelleme: 10 Kasım 2017 Cuma - 16:32
Atatürk için saygı duruşuna geçildiğinde imam pazar duasına başladı iddiası

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde "bak şu imamın yaptigina" dedirten olay. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. yılı nedeniyle düzenlenen programlar ile anılırken Çıtak Mahallesinde, bir imamın saygı duruşu başladığında cami hoparlörlerinden pazar duası okuması tepkiyle karşılandı. Müftülük, soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İddiaya göre, Çıtak Mahallesi'ndeki anma programı sırasında Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu an olan saat 09.05’te sirenlerin çalınması ile birlikte Çitak İmam Hatibi Hüseyin Cengiz, mahallede kurulan semt pazarı için pazar duası okumaya başladı. Sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunan pazar esnafı ve vatandaşlar, duanın başlamasıyla ne yapacaklarını şaşırdı.

Duanın ve saygı duruşunun bitmesiyle İmam Hatip Hüseyin Cengiz’in yanına giden bazı esnaf, tepki gösterdi. Cengiz’in vatandaşların tepkisi üzerine “saygı duruşu yapacağınıza dua edin” demesi üzerine ortam daha da gerilirken, tatsız bir olayın yaşanmasını araya giren sağduyulu vatandaşlar engelledi.

Öte yandan Çivril Müftülüğü'nden alınan bilgide, sabah anma programı esnasında bir tatsızlık yaşandığı doğrulanırken, olay ile ilgili olarak soruşturma başlatılacağı belirtildi.

İlçe Kaymakamı'nın da bu olayla ilgili İlçe Müftüsü ve imamı makamına çağırdığı bildiriliyor.

Kaynak: yeşilçivril.com