Çardak Havalimanı’nda corona virüs önlemleri – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇARDAK
  8. /
  9. Çardak Havalimanı’nda corona virüs önlemleri

Çardak Havalimanı’nda corona virüs önlemleri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Şubat 2020 Cuma - 19:14Güncelleme: 21 Şubat 2020 Cuma - 19:14
Çardak Havalimanı’nda corona virüs önlemleri

Denizli’deki Çardak Havalimanı’nda yabancı uyruklu yolcular, Sağlık Bakanlığınca alınan önlemler gereği uçaktan indiklerinde “corona virüs” taramasından geçiriliyor. Bu konuda aile sağlı merkezinden bir ekip, havalimanına her uçak inişinde göreve hazır bekletiliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, corona virüsü ile ilgili uluslararası hava trafiğine açık havalimanlarında önlemleri üst düzeye çıkardı. Bu kapsamda, havalimanlarına iniş yapan uçaklardaki yabancı yolcular sağlık kabinine davet ediliyor. Burada aile sağlığı merkezinden gelen doktor ve beraberindeki görevliler, gerekli uygulamaları yaparak yolcuları sağlık kontrolünden geçiriyor.

SÜREKLİ DEZENFEKTE UYGULANIYOR

Bu arada, yolcuların oturduğu ve temas ettiği noktalarda hijyene yönelik uygulamalar da artırıldı. Görevliler, her uçak iniş-kalkışı sonrası koltuklar ile diğer ortak kullanım alanlarına spreyler sıkarak temizlik yapıyor.

Çardak Havalimanı’nda yurt dışından gelen yolculara uygulanan sağlık taramasında şu ana kadar corona virüse rastlanmadığı öğrenildi.